Travanj 10, 2020
Infovodice

Infovodice

Kao što je i najavljivao ministar Božinović, od ponedjeljka 23. ožujka zbog novonastale situacije obustavlja se rad tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojim se obavljaju druge djelatnosti

Prema odredbama hrvatskih biskupa u izvanrednoj situaciji zbog epidemije virusa, na Okitu u crkvi Gospe od Karmela, na četvrtu korizmenu nedjelju, bez sudjelovanja Božjega naroda slavljena je sveta misa koju je predvodio župnik Don Franjo uz sudjelovanje s. Klare.

Koliko god nam svima teško pada izolacija kao i novi način života zbog novonastale situacije, moramo biti odgovorni i ostati doma. Napravili smo kratku turu po centru mista pod "ful opremom" i ustanovili da su naši sugrađani tu odgovornost i shvatili.

Zbog novonastale situacije zabranjuje se loženje vatre na otvorenom prostoru do daljnjega. – objavili su iz JVP Vodice na svojoj FB stranici

Na području Šibensko-kninske županije odnosu na jučer još su četiri osobe pozitivne na virus COVID-19. Ukupno je osam zaraženih osoba od kojih su četiri hospitalizirane, a četiri u samoizolaciji, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, nakon niz mjera, zbog epidemije Korona virusa Covid-19, donio je Odluku o radnom vremenu trgovina do 17 sati koja stupa na snagu od danas 22. ožujka

Kako smo i najavili na našem portalu, zbog izvanredne situacije s epidemijom i Odredaba hrvatskih biskupa koje se odnose na slavlje sv. Mise bez naroda, u našoj župi ćemo prenositi sv. Misu sutra u nedjelju 22. 03. u 17 sati putem fb stranice portala Infovodice. 

Opasnost od zaraze koja nam prijeti u javnome okupljanju nagnala je pastire Crkve da, u brizi za dobro vjernika, donesu odluku o obustavi zajedničkoga slavljenja svetih misa. Te novonastale okolnosti potiču nas da na drukčiji način živimo crkveno zajedništvo i slavimo Dan Gospodnji. Obitelj, kao zajednica krštenika, prepoznaje se kao »Crkva u malom«, »kućna Crkva«. Stoga i ove kušnje mogu biti milosna prigoda da iznova otkrijemo ljepotu i snagu molitvenoga zajedništva u obitelji. Obitelji ujedinjenje u zajedničkoj molitvi tvore snažan vez Crkve i jedinstven oblik slavljenja Gospodina.

Krizni stožer Civilne zaštite donio je odluku o posebnoj regulativi otočnih linija po kojoj će otočani imati mogućnost opskrbe, ako bude potrebe i obaviti liječnički ili drugi pregled u bolnici. 

Odluka je donesena kako bi se tijekom pandemije koronavirusa osigurale nužne mjere zaštite posjetitelja, zaposlenika i stručnih suradnika. Trajanje ovakvog načina rada NP „Krka“ ovisit će o informacijama i uputama Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Stožera Civilne zaštite.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close