Svi 26, 2020
Infovodice

Infovodice

Ove epidemiološke mjere vrijede samo za one učenike čiji roditelji su se izjasnili da će njihova djeca pohađati nastavu u školi i potpisali pisanu izjavu o tome. Mjere su izrađene prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sukladno popuštanju mjera, obaviještavamo sve građane da od danas 4.5. 2020. g. radimo u punom radnom vremenu od 08:00 o 16:00, naravno i dalje uz  preporučene mjere opreza.
 

Greben anticiklone koji se pruža sa zapada kontinenta prema Jadranu jutros je donio stabilizaciju vremenskih prilika uz vedro i ugodno toplo vrijeme, javlja Šibenik Meteo.

Do ovog trenutka nemamo novooboljelih od COVID-19, tako da je broj oboljelih u našoj županiji i dalje 90, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava župan Goran Pauk uputio je iskrene čestitke.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 27. travnja do 03. svibnja na području Policijske uprave šibensko-kninske je zabilježeno 7 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 2 osobe su lakše i 1 teže ozlijeđene. Sve prometne nesreće su se dogodile na području Šibenika i Vodica.   

Iz Policijske uprave šibensko-kninske javljaju da su između 30. travnja i 4. svibnja od značajnijih sigurnosnih događaja prijavljene četiri teške krađe, od kojih jedna u pokušaju, dvije krađe i osam oštećenja tuđe stvari, i to: 

Lagano se vraćamo u „normalu“, mjere popuštaju, izgledalo je kao da nema koronavirusa. Ipak, mještani su se uglavnom držali uputa Stožera za civilnu zaštitu,  maske za lice mogle su se vidjeti tu i tamo, no propisani razmak se držao. Ako se netko i zaboravio - bili su tu i vatrogasci iz DVD-a u ophodnji koji su provjeravali je li sve "po reguli".

Našašće svetog Križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u nedjelju  3. svibnja. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je župnik don Franjo Glasnović i župni vikar don Grgur Alviž. Misno slavlje je slavljeno u skladu sa preporukama za sprječavanje zaraze od COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tradicionalne procesije ulicama Vodica ove godine nije bilo.

Jučer u popodnevnim satima stigao je rezultat za još jednu osobu koja je pozitivna na koronavirus. Riječ je  pacijentu s područja Grada Knina koji je obiteljski kontakt s oboljelom osobom. Danas nemamo novooboljelih, tako da na dan 3. svibnja 2020. u našoj županiji imamo ukupno 90 slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavila se 51 osoba. 

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close