Veljača 27, 2020
Infovodice

Infovodice

naslovna
Sinoć je Vodice kao i cijelu Dalmaciju pogodilo najjače olujno i orkansko jugo ove godine. Zbog visoke razine mora poplavljeni su svi podrumski prostori, trgovine i ugostiteljski objekti koje se nalaze na obali Matice hrvatske, točnije od kuće Dinka Šrpljana do drogerije Kozmo.

Aromatherapy11
Udruga za promicanje kreativnog i zdravog života, "Otok", sa otoka Prvića, nudi Vodičankama i Vodičanima priliku da se upoznaju sa radom i djelovanjem Udruge. Tijekom jedanaestog mjeseca, u centru Vodica (Trg hrvatskih boraca b.b., kod kafića Đir), svi zainteresirani će imati mogućnost isprobati aromaterapijsku masažu po promotivnoj i vrlo pristupačnoj cijeni.

mihael
Nakon male mise, u nedjelju 04. studenog, ispred župne crkve Našašća sv. Križa, iz Vodica u Vukovar, u ime svih poginulih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, na hodočašće dugo 700 km krenut će umirovljeni dočasnik Hrvatske vojske, bivši pripadnik 4. gardijske brigade, naš sugrađanin, Mihael (Mijo) Galijot.

plavi cvijet1
Sinoć je gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Marinčev primila zlatni Plavi cvijet na dodjeli nagrada Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u Dubrovniku. Nakon godina u samom vrhu hrvatskog turizma Vodice su ove godine dobile i najveće priznanje za uređenost svog grada i dobru turističku ponudu. Tako su se našle uz rame Dubrovniku, Brelima i Velom Lošinju - ostalim gradovima prvonagrađenim Plavim cvijetom.

IMG 3217
ŠRK Mali porat
je u subotu, 13. listopada, 2012. organizirao sedmu akciju čišćenja Vodičkog podmorja. Čistilo se podmorje u Velikomu i Malomu portu. U akciji čišćenja sudjelovalo 9 ronioca iz Vodica i Tribunja te 17 članova kluba Mali Porat, a prikupljena je poprilična količina otpada koje je zagađivalo Vodičko podmorje.

vecer vodicana
Zavičajno društvo Vodičkog kraja u Zagrebu, Grad Vodice i turistička zajednica Vodice pozivaju Zagrepčane porijeklom iz Vodica i drugih mjesta vodičkoga kraja, Vodičane i prijatelje Vodica na "Vodičku večer" koja će se održati u Zagrebačkom hotelu "I" (pored Arene) u subotu, 20. listopada 2012. Uz bogati kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa Bunari i članovi KU "Vodiške Perlice" održat će se i prodajna izložba domaćih proizvoda i suvenira nakon čega slijedi bogata večera uz zabavu i ples.

izvor-naslovna
Od listopada ove godine naš grad je bogatiji za još jednu obrazovnu ustanovu. Naime, na prvom katu "Bažane" otvorena je ustanova za obrazovanje odraslih sa sjedištem u Vodicama punog naziva učilište "Izvor znanja". Kako doznajemo od osnivača učilišta gosp. Deana Petkovića osnovna djelatnosti Učilišta je obrazovanje odraslih.

nagrade-TZ
Turistička zajednica Šibensko-kninske županije u sklopu akcije 'Volim Hrvatsku' dodijelila je već tradicionalna priznanja 'Plavi cvijet' i 'Zeleni cvijet' najuređenijim turističkim mjestima šibenske obale, odnosno zaleđa.
Tom je prigodom direktor županijskog TZ-a Šime Vlašić još jednom ponovio kako je iza nas najuspješnija turistička sezona, milijun noćenja u županiji su ostvarila čak dva mjesta, Šibenik i Vodice. Nedostajalo je 140 tisuća noćenja, kazao je Vlašić, da županija ostvari rekordnu brojku od pet milijuna noćenja. Zabilježen je porast broja noćenja inozemnih gostiju od osam posto te pad noćenja domaćih turista od 11 posto.

big 10-pc-logo-wNakon ostvarenih rekordnih milijun noćenja u proteklom razdoblju, za vodički turizam stigla je još jedna lijepa vijest - u ovogodišnjoj akciji Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice, Vodice su osvojile prvo mjesto u kategoriji mjesta od 3.000 do 10.000 stanovnika!

H 3 012 Medium1
Prema statističkim pokazateljima Turističke zajednice grada Vodica od početka ove godine do posljednjeg dana rujna, na području grada je ostvareno rekordnih 162.649 dolazaka turista i 1.001.937 noćenja. Vodice su tako prekoračile brojku od milijun noćenja, čime je nastavljen dugogodišnji trend rasta turističkog prometa. Ostvareno je čak 6 % više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći porast zabilježen je u kapacitetima privatnog smještaja u kojima je noćilo 656.977 gostiju, što je 8% više nego u lanjskoj godini.

Izvor: TZ Vodice i Grad Vodice

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close