Rujan 29, 2020
Infovodice

Infovodice

dvdvodiceProšle je subote održana redovna godišnja skupština Dobrovoljnog varogasnog drušva Vodice na kojoj su, osim članova društva, nazočili predstavnici Grada Vodica, Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, brojnih gradskih udruga, prijatelji iz kolanske Udruge suhozid, te sponzori. U izvješću o godišnjem radu naglašeno je da je u 2010. godini bilo 103 intervencije, od kojih su većina bila šumski požari, a sve su odrađene profesionalno i bez većih problema

Obilježen dan voda

Ožujak 31, 2011

danvodaSvjetski dan voda Vodice su obilježile kako i dolikuje gradu kojem je voda darovala ime. Ispred Kulturnog centra, kraj Čorićevog bunara čiju je, ne tako davnu, priču ispričala unuka Matija, dirljivo se prisjećajući romantičnog života uz bunar, dašak starih vodičkih običaja pružile su svojim igrokazom Vodičke perlice, a glasom začinili klape Bunari i Godimenti. Likovna udruga More predstavila je napredak na svom ustrajnom radu na Pokrivaču za snove - Vodički bunari kojeg provode uz svesrdnu pomoć sestrinske udruge Porart iz Pirovca.

zrtvekomunizma

Izgradnja spomenika žrtvama jugokomunizma od 1941. do 1990. godine u Vodicama, od samog začetka izaziva brojne kontroverze. Najnovije se odnose na lokaciju i cijenu podizanja spomenika.

Podsjetimo, već je bila donesena odluka da se taj spomenik postavi u parku kod vodičke tržnice.

- Na koncu smo promijenili lokaciju. Procijenili smo da je park pored tržnice već uređen i definiran kao cjelina i da bi ga bilo šteta narušavati. Stoga smo odlučili spomeniku žrtvama jugokomunizma potražiti zamjensku lokaciju.

thumb_policija-biciklistiNa održanom sastanaku  gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev i predstavnika Policijske postaje Vodice razgovaralo se o mogućnostima uvođenja i provedbe projekta Policijske biciklističke ophodnje u Vodicama. Nakon odličnih iskustava Policijske uprave Zadarske koja je ovakve ophodnje uvela još u travnju 2005. godine, nameće se potreba proširenja ovakvih ophodnji i na ostale dijelove Hrvatske. Policija na biciklima dokazala se kao izvrsna zamisao za provođenje redovite policijske ophodnje na područjima užeg središta grada, koji u ljetnim mjesecima, usred prometne gužve i vreve, nisu lako dostupna policijskim vozilima, te na plažama. Ovakve ophodnje djeluju u turističkoj sezoni, vrše prevenciju kaznenih djela, teških krađa, krađa i zloupotrebu droga, spriječavaju prometnu gužvu i zastoje, riješavaju prekršaje u redovnom cestovnom prometu, ali obavljaju i ostale temeljne policijske zadaće.

thumb_padobranacJučer je u gradskoj vijećnici Grada Vodica održano predstavljanje projekta Završetak Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci. Za govornicom našli su se inicijatori projekta dr. Vladimir Lučev i gospodin Ivan Nimac, te trenutni realizatori projekta, arhitekt Vinko Peračić, autor scenarija postava Tomislav Pavičić, voditelj projekta Luka Lipić i partner u realizaciji projekta Turistička zajednica grada Vodica, odnosno njezina direktorica Anita Franin Pečarica koja je govorila o važnosti projekta u kontekstu kulturnog turizma, obogaćenja ponude i produljenja turističke sezone. Svi su sudionici, svaki iz svoje stručne perspektive obrazložili sadržaj, viziju, isplatovost, višestruku korist otvorenja Memorijalnog centra Faust Vrančić za cijeli otok, regiju, ali i državu.

Karamarko-Bilan

Danas je u Vodicama boravio ministar unutarnjih poslova g. Tomislav Karamarko sa svojim izaslanstvom: g. Žarkom Katićem, ravnateljem Uprave za upravne i inspekcijske poslove, gđom. Andrejom Benić, ravnateljicom Uprave za meterijalno financijske poslove, g. Dubravkom Novakom tajnikom Kabineta ministra, g. Ivicom Kostanićem, načelnikom Policijske uprave Šibensko-kninske županije i g. Krunoslavom Borovcem, načelnikom Odjela za odnose s javnošću i glasnogovornikom Ministarsta unutarnjih poslova. Na radnom sastanku u gradskoj vijećnici Grada Vodica izaslanstvo se sastalo s gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev i njezinim najbližim suradnicima: dogradonačelnikom Lukom Lipićem, predsjednikom Gradskog vijeća Antom Čorićem, predsjednikom DVD-a Vodice Antom Sladoljevim, zapovjednikom DVD-a Vodice Zdenkom Juričev-Martinčevim i direktoricom Turističke zajednice grada Vodica Anitom Franin Pečaricom, a razgovaralo se o sigurnosti u Vodicama u ljetnim mjesecima.

Nakon sastanka, izaslanstvo je zajedno s domaćinima krenulo na svečano otvorenje novih prostorija upravnih poslova u Vodicama.

Presjecanjem vrpce i uručivanjem prvog zahtjeva za izdavanjem osobne iskaznice ministar Karamarko otvorio je novu ispostavu policijske uprave Šibensko-kninske županije u Vodicama. Ovim otvorenjem omogućeno je građanma s područja Grada Vodica i zapadnog dijela naše županije moći da ubuduće podižu svoje osobne iskaznice, putovnice, vozačke i radne dozvole u Vodicama.
Vodička ispostava koja se nalazi u bivšoj zgradi Stare općine, na Obali Juričev Ive Cote 9., počinje s redovitim radom sa strankama od ponedjeljka 31. siječnja, a radno vrijeme će biti od 07.30 do 13.00 sati.

Vijest prenesena sa www.grad-vodice.hr

Video prilog by infovodice:

socijalaGrad Vodice je u prosincu isplatio iz gradskog proračuna pomoć za 445 potrebitih osoba u ukupnom iznosu od 117.000,00 kn. Taj je novac isplaćen invalidnim, hendikepiranim i socijalno najugroženijim žiteljima Vodica. Osim ovog iznosa isplaćeno je dodatnih 155.800,00 kn za ogrijev, te 20.000,00 kn za potrebe vodičkog Caritasa koji skrbi za nemoćne i osobe slabijeg imovinskog stanja.


Danas je održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica sa slijedećim dnevnim redom:
1. Donošenje Proračuna Grada Vodica za 2011.,
2. Donošenje Odluke o izvršenju proračuna Grada Vodica za 2011. g.,
3. Donošenje Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2011. godini,
4. Donošenje Programa održavanja komunalne infrastrukture za djelatnosti iz čl. 22. Zakona o komunalnom gospodarstvu u 2011. godini,
5. Donošenje Programa socijalno-zdravstvenih potreba Grada Vodica za 2011.g.,
6. Prijedlog Programa javnih potreba za boračke udruge, udruge umirovljenika i ostale udruge Grada Vodica za 2011.g.,
7. Donošenje Programa javnih potreba u sportu Grada Vodica za 2011.g.,
8. Donošenje Programa javnih potreba u kulturi za 2011.g.,
9. Donošenje Odluke o gradskim porezima i o prirezu poreza na dohodak,
10. Donošenje Programa rada Gradskog vijeća za 2011.g,
11. Izvješće o trošenju sredstava Tekuće pričuve Grada Vodica za period od 15. 06. do 15. 12. 2010. godine,

CMC dobio koncesiju

Prosinac 25, 2010

cmc_logoVijeće za elektroničke medije dodijelilo je Croatian Music Channelu koncesiju na slijedećih 15 godina. Ta će novina omogućiti još bogatiji i raznovrsniji program, veće glazbene ekskluzive, ugošćivanje najvećih glazbenih zvijezda. Također, jedina hrvatska glazbena televizija ostat će vjerna svojoj programskoj shemi, pa naće zanemarivati nova imena koja tek obećavaju i svojim nastupima nagovještavaju velike uspjehe.

Ova koncesija omogućava dovođenje domaćih hitova u svaki dom, pa tako i prijenos CMC festivala koji će se i slijedeće godine održati u Vodicama, a za koji su već počele prve pripreme. Prilika je to da se za Vodice čuje još dalje i glasnije.

thumb_nocnjakU posjeti gradonačelnici Vodica Branki Juričev Martinčev boravio je predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije Joško Niskota. Zadružni savez Dalmacije osnovan je još daleke 1907. godine s ciljem promicanja, usklađivanja i zastupanja interesa zadrugara i zadruga, a kao najstarija zadružna asocijacija u našoj domovini okuplja stotine zadruga i tisuće zadrugara. Djeluje na području sve četiri dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske i organizira susrete vinogradara (poznate Sabatine) i maslinara.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close