Rujan 23, 2020
Infovodice

Infovodice

4. smotra skupnaRepertoarom "Na Vodiškom gornjen bunaru", KU "Vodiške Perlice" na 4. smotri folklora Šibensko kninske županije nagradena je za najizvorniji prikaz, te će predstavljati zajedno sa članovima KUD-a “Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore, Šibensko Kninsku županiju u rujnu na "Vinkovačkim jesenima".

Na Smotri koja je u subotu, 05. lipnja, održana pod nazivom "Šibenice, ti si stina" nastupilo je 12 kulturno-umjetnickih društava iz naše županije te tri gostujuća društva.

tijelovo2010-5I naša Vodička župna zajednica pridružila se svim katoličkim vjernicima diljem svijeta u proslavi svetkovina Tijela i Krvi Kristove - Tijelova.

Već od jutra zauzeti vjernici pripravljali su stolove - oltare za dvije postaje procesije: kod bunara i u parku; ministranti su dupkom ispunili sakristiju želeći po svaku cijenu dobiti neku od službi u procesiji; uskoro su stigle i naše prvopričesnice još u odjeku raspoloženja slavlja Prve pričesti; dođoše i naši stariji vjeroučenici, krizmanici, pa žudiji i toliki vjerni narod...

hok logoObrtnička komora Šibensko-kninske županije, potaknuta stanjem u gospodarstvu, inicirala je sastanak s gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev, ne bi li zajedničkim snagama iznašli rješenja koja će u ovim kriznim vremenima pomoći obrtnicima. Na radnom sastanku, na kojem su prisustvovali Ante Mihić predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije i Slaven Jakelić tajnik iste, predsjednik Udruženja obrtnika Vodice Zrinski Ivas, tajnica Sibirka Ferara, te Ivica Zanze predsjednik Ceha ugostitelja Vodice, iznijeto je nekoliko prijedloga za ublažavanje krize: smanjenje poreznih opterećenja i davanja u nadležnosti grada, razmatranje posebnih olakšica za deficitarne i tradicijske djelatnosti, omogućavanje razvoja obrtništva putem obrtničkih i gospodarskih zona, odnosno u industrijskoj zoni Čista gdje je potrebno prilagoditi veličine parcela potrebama obrtnika.

svecanadodjelaDanas je u velikoj vijećnici grada Vodica upriličeno svečano primanje gradonačelnice Branke Juričev Martinčev i predsjednika Gradskog vijeća Grada Vodica Ante Čorića za dobitnike Nagrada grada, Alena Bračanova i Gerharda Laia koji zbog spriječenosti nisu mogli sudjelovati na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana grada Vodica - sv. Jeline. Plaketu Grada Vodica dobio je Alen Bračanov za uspješan rad i promicanje sporta za osobe s tjelesnim oštećenjima, kao aktivni član kluba Košarke u kolicima koji organizacijom međunarodnih natjecanja promovira bavljenje sportom među osobama s invaliditetom.

H_4_011_MediumJučer je u Vodicama održano Vijeće za komunalnu prevenciju na kojem su, uz članove Vijeća, prisustvovali gosti Ivica Kostanić, načelnik PU Šibensko-kninske, Anita Franin-Pećarica, direktorica TZ grada Vodica, Ivica Zanze, predsjednik Ceha ugostitelja Vodice, Dragutin Roca, direktor komunalne tvrtke „Leć" d.o.o., Ivica Slavica, direktor „Gradskog poduzeća" d.o.o. i Joško Brnardić, direktor Hotela Vodice.

Jama GolubinkaJučer je u organizaciji vodičkog Društva ratnih veterana "Hrvatski domobran" nad jamom Golubinka u Tišnjanskoj dubravi održana misa i komemoracija. U Golubinki leže posmrtni ostaci blizu 300 mještana Vodica, Srime, Tisnog, Pirovca, Gaćeleza, Čiste Velike i okolnih mjesta, partizanskih žrtava koje su tijekom Drugog svjetskog rata mučki ubili i bacili u jamu.
12.-ti kameni križVIŠE OD 400 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika DVD-a sa šibenskog, zadarskog i sisačkog područja te predstavnika lokalne vlasti i građana, uz pomoć majstora iz udruge Suhozid s Paga, dovršilo je gradnju spomen-parka vatrogascima poginulima u kornatskoj tragediji.

Posljednji, dvanaesti, kameni križ posvećen je Anti Juričevu Mikulinu iz DVD-a Vodice, a uz križ u tehnici suhozida izgrađena je u subotu i kapelica Sv. Florijana, piše Novi list.

Spomen-park izgrađen je po idejnom projektu arhitekta Nikole Bašića koji je odredio da se sedam križeva podigne na mjestima pogibije vatrogasaca, a u pravilnoj formaciji još pet križeva za one koji su umrli u bolnicama. Radovi su trajali dva mjeseca i u njima su sudjelovale stotine dobrovoljaca iz svih krajeva Hrvatske, od vatrogasaca, pripadnika ostalih interventnih službi, članova brojnih udruga do lokalnih političara i građana.

Vijest prenesena sa portala www.index.hr

VD iz ZrakaNa zahtjev Grada Vodica koji je upućen Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske, a kojim je zatraženo uvrštavanje Grada Vodica i Općine Tribunj u indikativnu listu projekata s oznakom prioriteta za dobivanje sredstava iz pristupnih fondova Europske unije, jučer je stigao pozitivan odgovor naslovljenog ministarstva. Time je omogućeno da se dio troškova potrebnih za početak realizacije najkrupnijeg kapitalnog objekta, uz već osigurana sredstva iz Projekta Jadran, podmire iz sredstava Strukturnih instrumenata Europske unije.

Vijest prenesena sa www.grad-vodice.hr

Gospodinu Slavko Grubelić, član vodičkog Športsko-ribolovnog kluba „Mali porat“ Predsjednik Županijske skupštine Josip Odak i zamjenici župana Željko Šimunac i Zoran Smolić, uručili su gospodinu Slavku Grubeliću, članu vodičkog Športsko-ribolovnog kluba „Mali porat“ Grb Šibensko-kninske županije. Za svoju iznimnu požrtvovnost i nesebičnost koju je iskazao prilikom teške pomorske nesreće u moru ispred Vodica, spašavajući mladiće iz Austrije na koje je naletio gliser, gospodinu Grubeliću je dodijeljena Nagrada grada Vodica, a sada i nagrada Šibensko-kninske županije.

vodiceVodičko Gradsko vijeće prihvatilo je na svojoj zadnjoj sjednici odluku prema kojoj će se glazba na štekatima moći puštati do 1.30 sati, dok će radno vrijeme lokala u ljetnim mjesecima i dalje biti do dva sata iza ponoći. Spomenuta odluka donesena je temeljem novog Zakona o zaštiti od buke, a koji je jednicima lokalne samouprave prepustio da same reguliraju do kada će ugostiteljskim objektima dozvoliti uporaba elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenom.

OLAKŠAN POSAO POLICIJI I SANITARNOJ INSPEKCIJI

- Prije donošenja odluke tražili smo i očitovanje Turističke zajednice i Udruženja Obrtnika, koji su se složili da se glazba na otvorenom dozovoli do 1.30 sati, naravno, uz uvjet da buka na štekatima kafića i restorana ne smije prelaziti najveću dopuštenu razinu koja je propisana posebnim pravilnikom – kazala nam je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, dodajući kako su do sada vlasnici ugostiteljskih objakata, upravo zbog nejasnih odredbi, različito tumačili Zakon, pa policija i sanitarna inspekcija nisu zapravo znali kako postupiti na terenu. Tako će sada i njima biti olakšan posao.
A, Udruženje obrtnika je, poučeno dosadašnjom praksom da će uvijek biti onih koji će kršiti dopuštene razine buke i time onemogućavati normalan rad kolega, kao i normalan život građana, zatražilo da Grad tijekom turističke sezone od sanitarne inspekcije zatraži stroži i kontinuirani nadzor pridržavanja spomenutih odredbi.

DULJE RADNO I U ZIMSKIM MJESECIMA

Dodajmo kako je na istoj sjednici gradsko vijeća usvojena i odluka prema kojoj se ugostiteljskim objektima radno vrijeme petkom i subotom u zimskim mjesecima produžuje za sat vremena, pa će ubuduće umjesto do jedan, moći raditi do dva sata iz ponoći.

Vijest prenesena sa portala Novog Tjednika (www.novi-tjednik.hr)
Izvorni link

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close