Rujan 23, 2020
Infovodice

Infovodice

nagradjeni03052010Na svečanoj sjednici vodičkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vodica i blagdana sv. Jeline, njegove nebeske zaštitnice, dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Ove godine bilo ih je neuobičajeno mnogo jer se nagrade posljednje dvije godine nisu dodjeljivale. U Kulturnom centru Vodice okupili su se slavljenici i gosti, predstavnici Šibensko-kninske županije, gradova i općina.

vodicegradjevinariVodički građevinari su putem Udruženja obrtnika Vodice od tamošnje gradske vlasti zatražili da razmisli o ukidanju Odluke o zabrani obavljanja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone, tvrdeći kako im se time zadire u pravo na rad, te je u tom smislu u suprotnosti s ustavnim pravom na rad, kao i sa Zakonom o obrtu po kojem je obrtnicima ostavljena mogućnost izbora da svoj obrt mogu obavljati preko čitave godine ili sezonski.

ZATVARANJE OBRTA

- Mišljenja smo da zabrana obavljanja građevinskih radova u vrijeme gospodarske krize, koja je posebice pogodila građevinsku djelatnost, a što se očituje većom odjavom građevinskih obrta u zadnjih godinu dan, ta rad na crno koji je posebice raširen u ovoj djelatnosti, otežava i onako težak položaj građevinara, te će dovesti do daljnjeg opadanja broja obrt koji se bave tom djelatnošću – stoji u očitovanju predsjednika Udruženja obrtinka Vodice Zrinski Ivasa.
U njime piše i kako se povodom ovog problema Udruženje više puta u zadnjih nekoliko godina obraćalo Gradu pokušavajući inicirati izmjene navedene Odluke o komunalnom redu ukazujući na probleme koja ista uzrokuje građevinarima.
Vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev kaže kako je upravo na inicijativu Udruženja najnovijom Odlukom o komunalnom područje Vodica podijeljeno na tri zone kada je riječ o zabrani građevinskih radova, pa primjerice, zabrana u centru vrijedi tijeko cijele sezone, a preko magistrale i u zaleđu radovi se mogu obavljati tijekom cijele godine.

TEŠKO JE ZADOVOLJITI SVE STRANE

- Jako je teško u jednom turističkom mjestu donijeti odluku kojom bi svi bili podjednako zadovoljni. S jedne strane imamo Turističku zajednicu koja inzistira da se gostima osigura mir i tišina, a s druge strane građevinare koji i u ljetnim mjesecima moraju podmirivati svoje obveze prema državi, lokalnoj samoupravi i radnicima. Stoga smo prošle godine i donijeli odluku kojom smo područje grada podijelili na tri zone – kazala je gradonačelnica.
Međutim, građevinari smatraju kako i ovako koncipirana zabrana ne mijenja mnogo situaciju.
- Ista ostavlja prostor za manipulaciju iz razloga što su građevinari do sada od strane građana prijavljivani komunalnim redarima i zbog najmanjih radova, bez obzira u kojoj se zoni obavljali, jer neki građani i gosti smatraju da im se treba osigurati apsolutni mir za vrijeme sezone, bez obzira na zone kao i činjenicu da obrtnik tim radovima osigurava egzistenciju, odnosno, ostvaruje pravo na rad – stoji u pismu Udruženja.

Vijest i slika prenesena sa portala Novog tjednika

Izvorni link

skupstinadvdU subotu, 24.04. 2010. u prostorijama vatrogasnog doma održana je redovna, godišnja skupština DVD-a Vodice. Osim članova društva bili su prisutni i predstavnici grada, vatrogasne zajednice županije Šibensko kninske, brojnih udruga Grada Vodica te sponzori. Skupštini se obratio dogradonačelnik Vodica Luka Lipić, te zapovjednik vatrogasne zajednice županije Šibensko kninske Darko Dukić, zahvalili su se na dosadašnjoj suradnji te zaželjeli uspjeh u daljnjem radu. Na početku skupštine održana je minuta šutnje za vatrogasce stradale na otoku Kornat, te za tragično preminulog tajnika društva Gordana Alfireva.
spomen_kriz_Hrvoje150 pripadnika Torcide iz Splita, Vodica, Šibenika, Tribunja, Vira, Pakoštana, Novalje, Brača, Slavonskog Broda, Podstrane, Paga, Povljana, Trogira, Zadra, Benkovca, Šolte, Srime, vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Sveti Juraj, Virovitica, Drvenik, Split, članovi udruge BBK Orlov Krug kao i brojni građani Grada Vodica su u nedjelju 18.04.2010 sagradili 7. križ na mjestu stradavanja Hrvoja Strikomana (DVD Vodice).
 Kriz_za_GabruU subotu je na Kornatima nastao treći spomen križ na mjestu pogibije Gabrijela Skočića. Zidali su ga, pod budnim okom desetak graditelja suhozida Udruge Suhozid iz Kolana na otoku Pagu, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice i 98 sudionika ove nesvakidašnje akcije, članova vodičkih gradskih udruga, volontera koji su željeli dati svoj mali obol obilježavanju ove tragedije i odati počast mladim junacima.
labudoviJučer je održan prvi sastanak koordinacijskog tijela osnovanog na inicijativu Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije. Tijelo ima za cilj provođenje brojnih nacionalnih programa i strategija za suzbijanje nasilja među mladima, suzbijanje trgovine ljudima, zlouporabe opojnih sredstava, ravnopravnost spolova i sprečavanje nasilja u obitelji...

kriz_KORNATINakon izabranog idejnog rješenja Nikole Bašića, prije tjedan dana započala je izgradnja spomen obilježja tragično poginulim vatrogascima na Kornatu. Prošlog petka završen je prvi spomen križ posvećen vodičkom vatrogascu Karlu Ševerdiji. Gradilo ga je oko stotinjak paških vatrogasaca pod stručnim vodstvom dvadesetak graditelja suhozida okupljenih u Udrugu za očuvanje kulturne i prirodne baštine Suhozod iz Kolana. Križ dug 25 i širok 15,5 m, za kojeg je bilo utrošeno 80 prostornih metara kamena, bio je završen za samo tri i pol sati rada. Već slijedeći dan sagrađen je i drugi križ posvećen  Marku Stančiću, a u subotu 10. travnja gradit će se i treći posvećen Gabrijelu Skočiću. Nositelj izgradnje je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice. Izgradnja spomen križa za Hrvoja Strikomana dogovorena je za 16. travnja, a nositelj izgradnje je Torcida Split. Vatrogasna zajednica zadarske županije nositelj je izgradnje križa za Antu Juričeva Mikulina. Njegova izgradnja predviđena je 21. svibnja.
Graditi spomen križ za Gabrijela mogu ići punoljetni članovi svih vodičkih udruga koji to žele i misle da će izdržati teške uvjete rada i savladati zahtjevnu tehniku suhozidne gradnje. Prednost će imati upravo graditelji po struci. Brod Desto koji je zadužen za prijevoz do Šipnata, može ukrcati 110 osoba, pa je broj volontera ograničen. Prijave dobrovoljaca vrše se u DVD Vodice svakim radnim danom od 08 do 20 sati i subotom od 08 do 16 sati, a do danas je zapisano preko pedeset imena.
Radni dan na Kornatima započinje molitvom i uputama o gradnji. Osigurani su topli i dva suha obroka, te piće.

Vijest prenesena sa portala Grada Vodica www.grad-vodice.hr

mali_zudije1Mali Žudije Dječjeg vrtića Tamaris jutros su čuvali Kristov grob u vodičkoj župnoj crkvi Našašća sv. Križa.
Tako tradicija stara više od stoljeća ostaje na pokoljenjima mladih Vodičana da ju čuvaju i sačuvaju, na ponos svojih očeva i na radost svih posjetitelja Vodica u ovo blagdansko vrijeme.

Vijest prenesena sa portala grada Vodice www.grad-vodice.hr

vodiceskolaPučka knjižnica i čitaonica potpisala je Ugovor o korištenju sredstava Ministarstva kulture u vrijednosti od 800.000,00 kn. Sredstva su namijenjena za rekonstrukciju dijela zgrade Stare škole u koju je planirano useljenje vodičke knjižnice.
pilomatNa sjednici "Gradskog poduzeća" od 25. 03. 2010. godine, donosi se ODLUKA o izboru i imenovanju direktora-jedinog člana uprave Društva:
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close