SDP TOP DESK
Svi 12, 2021
Infovodice

Infovodice

U Vodicama je od nedjelje na obilježenim javnim mjestima (kod Tržnice, Pošte i na Obali Vladimira Nazora) kao i ispred župne crkve (samo nedjeljom), počelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma pod geslom "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom". Prikupljanje potpisa će trajati do 5. listopada.

Nakon ljetne pauze Gradska knjižnica ponovo kreće s tjednim sastancima Kluba čitatelja. Pridružite im se na prvom sastanku u srijedu, 1. listopada u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.
Klub čitatelja je oblik opuštenog druženja odraslih članova Knjižnice koji:
• uživaju u društvu s knjigama,
• žele se družiti s drugima koji uživaju u društvu s knjigama,
• žele dijeliti iskustvo pročitanog,
• žele slobodno i otvoreno komentirati, kritizirati, pohvaliti i preporučiti knjigu,
• vole čuti različita tumačenja pročitanih knjiga.

S prvim danima jeseni vrijeme je za nove priče na Pričaonici u Gradskoj knjižnici Vodice. Staroj teti pričalici pridružila se nova teta pričalica Ivana, a Pričaonice su premještene sa srijede na utorak.

Pričaonice su namijenjene djeci od četiri do šest godina, a uvjet za sudjelovanje je članstvo u Gradskoj knjižnici Vodice.

- Na Pričaonicama čitamo, pričamo, igramo se i izrađujemo prava mala umjetnička djela. Za sve ostale informacije dođite u utorak 30. rujna u 17 sati kada ćemo se družiti s puževima u neobičnom gradu, poručuju iz Gradske knjižnice

Komedija Roba Reinera s fantastičnim Michaelom Douglasom u ulozi samoživog prodavača nekretnina i Diane Keaton!

Grad Vodice i njegove ustanove prijavile su nekoliko projekata na Natječaj javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture.

Snimanjem milenijske fotografije Šime Strikomana iz zraka započeo je prigodni kulturno zabavni program na tvrđavi sv. Mihovila u povodu obilježavanja 23. godišnjice Spomendana Rujanskog rata. Milenijska fotografija nosila je oznaku 2014. godine i znak pobjede s podignuta dva prsta u zrak.

Grad Vodice potpisao je ugovor o zajedničkom financiranju provedbe energetskog pregleda javne rasvjete na području Grada Vodica s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

HSS je na sjednici Glavnog odbora HSS-a 13.9.2014. donio odluku da HSS, u cilju demokratizacije hrvatskog društva, te unutarstranačke demokratizacije, podupire inicijativu Udruge U ime obitelji u prikupljanju potpisa za izmjene izbornog zakonodavstva Birajmo zastupnike imenom i prezimenom.

Stoga pozivamo sve građane grada Vodica da svojim potpisom podrže ovaj referendum.

Predsjednik GO HSS Vodica

Marin Mikšić

* Djeci treba osigurati cjeloviti razvojni kontekst, nudeći im raznovrsne poticaje u okolini u kojoj borave.
* Upravo zato dječji vrtić „ Tamaris" Vodice organizira igraonice za svu djecu predškolske dobi, bez obzira jesu li polaznici nekog od naših vrtića.
* Djeca se mogu upisati u igraonicu ranog učenja engleskog jezika, likovno-dramsku ili sportsku igraonicu uz jedini uvjet da imaju navršene 4 godine života.
* Voditelji igraonica su odgojitelji sa završenim dodatnim edukacijama ili stručnjaci educirani za rad s djecom predškolske dobi.
* Radionice se odvijaju 2x tjedno u popodnevnim satima u dječjem vrtiću Tamaris.

Prijave za upis u radionice se primaju od 22. – 26. 09.2014.

Roditelji djece upisane u vrtić prijavljuju se kod odgojiteljica dok roditelji djece koja nisu upisana u vrtić prijavljuju se u vrtiću Tamaris (fra Pija Fržopa 2) u uredu pedagoginje.
O raspored održavanja radionica bit ćete naknadno obaviješteni.

IGRAONICA RANOG UČENJA ENGLESKOG
Igraonica ranog učenja engleskog jezika provodi se u skladu s ciljevima Programa ranog učenja engleskog jezika. Rano učenje stranih jezika općenito je korisno započeti u što ranijoj dobi. Naime, u predškolskoj dobi djeca lakše usvajaju intonaciju, ritam i naglasak stranog jezika, a učenje stranog jezika povoljno utječe na stimulaciju mozga, razvoj govornih i perceptivnih sposobnosti. U ovoj igraonici djeca će se upoznati s osnovnim pojmovima na engleskom jeziku, engleskom abecedom i brojkama, pojmovima počevši od sebe, dijelova tijela, svoje obitelji, zajednice, blagdana, godišnjih doba, boja i sl., a djeca koja već ova znanja imaju, nadograđuju ih na slijedećim stupnjevima, uče složenije pojmove i rečenice, prostorne
odnose, oblike.
CIJENA IGRAONICE : 108,00 kn

SPORTSKA IGRAONICA
Sportska igraonica organiziran je s ciljem pravilnog usmjeravanja dječjeg razvoja kroz pokret i kretanje. Osim toga, bavljenje tjelesnim aktivnostima povoljno utječe i na poboljšanje općeg zdravstvenog stanja, a grupne aktivnosti osobito su korisne za socijalizaciju djece, učenje suradnji i timskom radu. U ovoj igraonici djeca rade na usvajanju i usavršavanju osnovnih oblika kretanja kao što su hodanje, trčanje, penjanje, skakanje, bacanje, vučenje, kotrljanje i
kolutanje, te na osnovama sportskih disciplina kroz različite sportske i društveno zabavne igre, što je način rada koji je djeci najbliži.
CIJENA IGRAONICE : 120,00 kn

LIKOVNO - DRAMSKA IGRAONICA
Likovno – dramska igraonica djeci nudi obogaćivanje likovnog iskustva, kao i osjećaja za priču i scenski nastup. Likovna radionice ima zacilj razvijanje likovnih sposobnosti u djeteta kako bi se potakao razvoj i nekih općih sposobnosti koje su od vitalnog značenja za cjelokupni razvoj djeteta: grafomotoričke sposobnosti, sposobnost predočavanja i zamišljanja, sposobnost izražavanja i stvaranje pozitivne slike o sebi i svojim mogućnostima...dok kroz program
dramske igraonice razvija se sposobnosti kreativnog mišljenja i izražavanja. Rad u dramskoj igraonici odvija se kroz igru, ples, likovni izričaj, vježbe improvizacije, pričanje priča i njihovu
dramatizaciju. Time se kod djece razvija glas, govor i govorna izražajnost, koncentracija, pamćenje, zajedništvo i mašta.
CIJENA IGRAONICE : 108,00 kn

U sklopu preventivnog projekta Dani otvorenih vrata, Policijsku postaju Vodice jučer su posjetila djeca iz 4 skupine dječjeg vrtića Tamaris, zajedno sa svojim odgajateljicama.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close