Svi 25, 2020
Infovodice

Infovodice

vodice-pijacaDa je voće i povrće na tržnicama u turističkim mjestima tijekom ljetnih mjeseci i nekoliko puta skuplje od onog koje se prodaje na tržnicama na kontinentu, znaju već i vrapci na grani. Prijašnjih godina ta je razlika iznosila nekih pedeset, šezdeset posto, međutim, istraživanje koje je nedavno proveo Nezavisni portal supermarketi.info pokazalo je kako su ovog ljeta cijene voća i povrća na vodičkoj tržnici u prosjeku čak 160 posto više nego na zagrebačkim tržnicama!

rokoTko god je u ljetnim mjesecima navratio u Vodice i prošetao u večernjim satima starim dijelom grada, morao se susresti s umjetninama Roka Ivande. Izložene na Rudini, na zidovima zvonika župne crkve Sv. Križa, njegove slike na kojima prevladavaju mediteranski, vodički motivi – more, otoci, masline, vinogradi, barke - savršeno se uklapaju u ambijent stare gradske jezgre, kao da su u zidove crkvene kuće 'utkane' od prvog dana. Stoga ne čudi što je Rokovu 'ljetnu galeriju' profesorica umjetnosti Tončika Cukrov opisala kao 'kultno mjesto za razgovor o umjetnosti i kulturi i jednim od simbola vodičkog ljeta'.

darujemPresađivanje organa danas je širom svijeta prihvaćena i uspješna metoda liječenja kod bolesnika kod kojih je došlo do nepovratnog zatajenja funkcije organa, a za neke organe kao što su jetra, srce i pluća presađivanje je ujedno i jedina metoda liječenja. Uspješno presađivanje, i kad nije od vitalne važnosti, izuzetno pridonosi poboljšanju kvalitete života primatelja. Potreba za presađivanjem organa i tkiva naglo raste te je sve veći broj bolesnika kojima je zahvaljujući presađivanju omogućena najveća terapijska dobrobit.

bunariOvoga petka u Pakoštanima je održana natjecateljska večer klapskog festivala Školjka 2010. Dvodnevni festival, čiji je umjetnički ravnatelj Bojan Pogrmilović, održava se već treću godinu za redom i okuplja klape Zadarske i Šibensko-kninske županije s ciljem promoviranja klapskog izričaja na našem području, ali i kontinuirane edukacije klapskih pjevača i rada s klapama. Ove se godine na festival prijavilo čak dvadeset klapa, ali strogom selekcijom za nastup je odabrano samo šest muških i isto toliko ženskih natjecatelja.

KUZINAPred mnogobrojnom Vodičkom publikom 19.06.2010. klapa Godimenti na Obali Juričev Ive Cote (ispred pošte) je uživo predstavila svoj prvi album jednostavnog naziva "Kužina".

Sam naslov albuma govori sve, skuvali su za svakog po nešto.

Kolekcija je zaista bogata raznim temama i u 14 pisama dobiven je prepoznatljiv zvuk moderne klape koja se lako prilagođava raznim žanrovima glazbene umjetnosti. "Kužina" je začinjena sa ljubavlju, entuzijazmom a umjesto vegete dodali su puno emocija. Vjerujemo da ćete već nakon prvog slušanja osjetiti riči koje su ovdje napisane.


pauk1Jučer je Vodicama počeo kružiti pauk čijim se radom kroz ljetne mjesece nastoji smanjiti gužva i prometna nediscipliniranost nesavjesnih vozača. Koncesionar iz Siska dizat će u suradnji s prometnim gradskim redarom nepropisno ostavljene automobile i odvoziti iz na parkiralište iza Osnovne škole Vodice u Ulici I. primorske čete. Pojačani promet osjetit ćemo već ovog vikenda, uslijed održavanja CMC festivala, završetka školske godine i očekivanog dolaska većeg broja gostiju na našu rivijeru.

VodiceVodičko Gradsko vijeće na jednoj će od sljedećih sjednica razmotriti mogućnost smanjenja komunalnog doprinosa za uslužne djelatnosti, spomeničke rente, koja ne smije biti manja od tri kune po metru kvadratnom te poreza na tvrtke za trgovce i ugostitelje. Jedan je to od zaključaka prošlotjednog radnog sastanka imeđu predstavnika Grada Vodica i tamošnjih obrtnika, a kojeg je, potaknuta stanjem u gospodarstvu, inicirala Obrtnička komora Šibensko – kninske županije.

vod01Vodice su nedavno, točno stotinu godina nakon prvih istraživanja, dobile svoju prvu izložbu arheologije, odnosno prvu do sada postavljenu izložbu rezultata istraživanja na nekim starijim, ali i najnovijim arheološkim lokalitetima na terenu koji pokriva Grad Vodice. Autori izložbe su Toni Brajković, Emil Podrug i Željko Krnčević ističu da je izložba plod odlične suradnje s gradskom upravom, gradonačelnicom Brankom Juričev Martinčev i voditeljicom Pučkog otvorenog učilišta Gordanom Birin koja je izložbu i organizirala.

 

200. milenijskaOd prve fotografije pod znakovitim nazivom Milenijska, koja je snimljena u Vodicama 05. 11. 2000. godine, da bi se obilježio prijelaz čovječanstva u novi Milenij, prohujalo je deset uspješnih godina koje su u sebi sačuvale gotovo dvije stotine fotografskih priča, poruka o gradovima, ljudima, događajima...

U deset godina Milenijski objektiv pomilovao 75 gradova u dvije države. Svi ti gradovi postali su Milenijski gradovi, a njihovi stanovnici Milenijanci jer su se dobrovoljno odazivali na Milenijska događanja. Nastajali su različiti oblici na tlu na koje su sa radosti u srcu oživljavali i pretvarali u Milenijske priče ljudi dobre volje, željni pozitivnih događaja.

Ciscenje_podmorja1U svrhu očuvanja prirode i unapređenja turizma, ŠRK Mali porat je u nedjelju, 30. svibnja, organizirao akciju čišćenja podmorja na području grada Vodica. Čistilo se podmorje ispred Stare škole, u Velikom i Malomu portu i u jednom djelu ACI marine.

Nakon prošle godine, u kojoj smo podmorje u gradskoj luci čistili jedan put, a u uvali Tijašnica na otoku Tijatu podmorje i dio otoka dva puta, odlučili smo da zbog evidentne potrebe, sa akcijama nastavimo i ovu godinu.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close