Travanj 10, 2020
Infovodice

Infovodice

Pred nama kršćanima su najsvetiji dani i proslava najvećega i najuzvišenijega otajstva naše kršćanske vjere. 
U svetom trodnevlju – V. ćetvrtak, V. Petak i V. subota-  i proslavi Uskrsa slavimo: Kristovo otajstvo njegove muke, smrti na križu i slavnoga uskrsnuća po kojima nam je darovano otkupljenje i spasenje. 

U top temama u zadnjim vremenima, uz koronavirus našla se i 5G mreža. Svijet i društvene mreže razglabaju o raznim dezinformacijama i neprovjerenim teorijama povezujući jedno s drugim. Činjenica je da nas je korona sve pomalo smela pa su se slične špekulacije našle i u našem gradu. 

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, jučer je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je informaciju o novom radnom vremenu trgovina.

Iz centra 112 javljaju da je struja isključena zbog požara kod Srimske lokve. U pomoć stižu canadair i airtractor.

 

- Gori 250 x 150, daleko nam je od puta, sve što radimo, radimo s naprtnjačama zato smo i pozvali zračne snage zbog kojih je struja isključena - kratko nam je kazao Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice.

Služba kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije zaprimila je nekoliko dojava zabrinutih građana koji su na svoje mobilne uređaje i adrese elektroničke pošte zaprimili poruke i pozive od nepoznatih osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imamo tri nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti sa ranije oboljelim i svi su povezani s kninskom bolnicom. Od troje pozitivnih na virus SARS-CoV-2, jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice, javljaju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na 4. dan virtualne manifestacije održan je prikaz načina na koji se pripremala „vodiška karitula“ – uskrsna pletenica koja se tradicionalno priprema u Vodicama u uskrsno vrijeme.

Prva žrtva koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, muškarac star 91 godinu, preminuo je u šibenskoj bolnici, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na području županije danas je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Danas, na 3. dan manifestacije 10 uskrsnih dana u Vodicama, kada obilježavamo Međunarodni dan fotografije, u 17:30 sati, putem portala Info Vodice održala se virtualna izložba fotografija autora Boška Fržopa, na temu izgradnje nove crkve na Okitu. 

Na danas održanom sastanku užeg sastava Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije razmotrena je mogućnost da se naselje Betina, koje administrativno pripada Općini Tisno izuzme iz zone karantene, budući da na tom području nema oboljelih od bolesti COVID-19. Nakon sastanka, ispred zgrade Županije održana je konferencija za novinare na kojoj je javnost informirana o zaključcima Stožera.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close