Travanj 10, 2020
Infovodice

Infovodice

Danas u 19 sati u znak podrške svim kapetanima i mornarima redovnih linija koji i dalje spajaju kopno i otoke, bez čijeg napora i izlaganja otočani ne bi imali namirnice i ostale potrepštine za život, zaplješćite, vičite iz petnih žila, lupajte po loncima, izvjesite zastave i transparente! Za sve naše prijatelje, pomorce, stare i mlade i sve one koji radi ove bolešćine ne mogu na svoje otoke želimo poručiti: otoci sreće propasti neće! Pamtimo samo sretne dane!“, poručili su sa otoka Žirja.

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite i dalje javljaju da je epidemiološka situacija dobra. Svi koji trebaju biti u mjerama samoizolacije zasada ju poštuju i njihovo stanje se prati. Također, podsjećaju na važenje dosadašnjih propusnica do 6. travnja.

Zbog upita pojedinih novinara koliki je broj zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji i ima li liječnika i medicinskih sestara zaraženih koronavirusom na području Šibensko-kninske županije stožer CZ županije priopćio je:

OTP banka d.d. čija poslovnica djeluje i u Vodicama, donirala je dodatnih 1,4 milijuna kuna bolnicama u raznim krajevima Hrvatske, za pomoć u suočavanju s izvanrednim mjerama u borbi protiv Covid-19 virusa. 

I u ovim teškim trenutcima tvrtka Djelo, sa svoje 62 trgovine, svakodnevno osigurava svježe namirnice, uz iznimne zahvale svim zaposlenicima i kupcima na pridržavanju mjera propisanih od strane Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Pozivaju i lokalne OPG-ovce na suradnju.

Još jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas na području Šibensko-kninske županije, a riječ je o osobi koja je bliski obiteljski kontakt s otprije zaraženom osobom, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Šibenski biskup Tomislav Rogić svim svećenicima, redovnicama i redovnicima dao je upute za slavlja u okolnostima epidemije koronavirusom u Velikom tjednu. Upute možete pogledati u nastavku ili ih možete skinuti u PDF formatu na sljedećem linku: http://www.sibenska-biskupija.hr/wp-content/uploads/2020/04/UputeVelikiTjedan2020_Sibenska-biskupija.pdf

  

Još jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je na području Šibensko-kninske županije te je ukupni broj oboljelih od Covida 19 sada 30, priopćeno je jutros iz županijskog Stožera civilne zaštite. Na respiratoru su i dalje tri pacijenta.

 

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split – priopćeno je iz Stožera. 

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dva stranca. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 333 osobe od kojih je 135 bilo u kontaktu s oboljelima. 

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedene mjere.

U Hrvatskoj je jučer potvrđeno 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveće dnevno povećanje od pojave epidemije. Broj ukupno pozitivnih popeo se na 963, no taj broj se u međuvremenu povećao. Nije bilo novih smrtnih slučajeva u posljednja 72 sata, pa se broj umrlih zadržao na šest. Nove informacije o oboljelima objavit će Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati. 

Predsjednik Vlade Plenković drugi paket mjera za gospodarstvo predstavio je nakon što je održan Uži kabinet na kojem su dogovorene sve točke dnevnog reda sjednice Vlade. Između ostalog, paket mjera i zakonskih prijedloga koji će se sutra usvojiti i dio tih mjera koje će se, budući da su zakonskog karaktera, predložiti Hrvatskom saboru na usvajanje.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close