Kolovoz 11, 2020
Infovodice

Infovodice

Gost se uvijek vraća nasmiješenom domaćinu koji ga srdačno dočekuje. Dobar primjer je i g. Franc Sprahowic koji već 22 godine ljetuje u Vodicama kod obitelji Ante Radin Mačukat i to 3 – 4 puta godišnje, sveukupno do sada 75 puta 

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, s tržišta Poljske je u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno oko 65.000 dolazaka i gotovo 380.000 noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast prometa od 4 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima!  

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene tri teške krađe, dvije krađe i jedno oštećenje tuđe stvari, od čega jedna u Vodicama i to 5. kolovoza kada je u popodnevnim satima nepoznati počinitelj 42-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio osobne isprave, novac, tehničku robu i osobne stvari. 

U protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. I dalje je  je 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe  na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je bilo 1 uzorkovanje na SARS-CoV-2 virus. 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. 

Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, 4 osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice. U posljednja 24 sata uzorkovano je 35 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Grada, braniteljskih udruga, gradskih udruga i predstavnici političkih stranaka danas su položili vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju i kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Kako se u najavljivalo u popodnevnim satima šire vodičko područje zahvatilo je veliko nevrijeme s kišom i vjetrom promjenjivih smjerova. Upravo je nevera prouzročila veliku štetu na jedrilicama i brodovima koji su privezani u uvali Trstevica u Prvić Šepurini

Prije dvije godine umro je veliki hrvatski književnik Nedjeljko Fabrio. Njegova najpoznatija djela su „Berenikina kosa“, „Smrt Vronskog“ i „Vježbanje života“ koje je imalo i uspješnu kazališnu verziju (HNK „Ivan pl. Zajc“). O životu i djelu akademika Fabrija zasigurno najviše zna književnica i književna znanstvenica Julijana Matanović koja je o ovom klasiku hrvatske književnosti napisala i knjigu koja se zove upravo tako – „Knjiga o Fabriju“.

  Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene četiri teške krađe, dvije krađe i računalna prijevara, kako slijedi: 

Stranica 4 od 1237
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close