Desto desk
Travanj 19, 2021
Ivica Bilan

Ivica Bilan

Među darivateljima bila je i nekolicina sa velikim brojem darivanja. Tu prije svih mislimo na Dinka Cukrova koji je danas imao stodeseto darivanje. Puno „utakmica u nogama“ imaju i Robert Pašara (88), Križan-Dinko Vučak (82), Saša Komesarović (81), Darko Jukić (81), Hrvoje Mateša (67), Marko Roca (65), Želimir Božić (59) i Bruno Krivanj (55). I među ženama bilo je nekoliko „rekorderki“. To su Gordana Mijat (49), Sanja Radin-Mačukat (39), Ana Bulat (38) i Katarina Crljenak (33). Inače, Gordana Mijat i Saša Komesarović  su zbog svoje humanosti zaslužili ovogodišnju Nagradu Grada Vodica. Bit će im dodijeljena na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 3. svibnja povodom Dana Grada Vodica. Čestitamo im na tome!

Evo popisa svih današnjih darivatelja: Jurica Alduk (22), Antonija Barišić (4), Anita Bilan (23), Vedran Biluš (12), Želimir Božić (59), Ana Bulat (38), Josip Bura (44), Katarina Crljenak (33), Ivana Crvelin Šprljan (3), Dinko Cukrov (110), Nensi Dujić (2), Iva Jankov (12), Mijo Josić (11), Ivan Jozanović (22), Mario Jozić (29), otac i sin Darko (81) i Dominik (4) Jukić, Ivica Juričev (21), Davor Jurkić (2), Hrvoje Kardov (27), Saša Komesarović (81), Bruno Krivanj (55), Edi Luketa (5), Ante Marinčić (18), Irena Martinović (2), Hrvoje Mateša (67), majka i sin Gordana  (49) i Goran (24) Mijat, Robert Pašara (88), Denis Plenča (34), Sanja Radin-Mačukat (39), Marko Roca (65), Branimira Salajić (11), Venčoslav Skračić (23), Branimir Skroza (25), Davor Stipetić (28), Dejana Studić (28), Ante Šprljan (36), Tajana Tabula (12), Toni Trcera (29), Jurica Troskot (23), Ljubica Ukić (18), Križan-Dinko Vučak (82), Sanja Vulin (9), Goran Wolf (41) i Katia-Therese Župan (18).

Predsjednica Kluba DDK „Vodice“ Sanja Radin-Mačukat i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodica Marijana Biluš zahvaljuju svima koji su se odazvali na današnju akciju. Iduća će se održati 12. svibnja.

Donedavno bih na spomen gospođe Josipe Španja  automatski pomislio na turizam. I Blata. Kvart u kojem živi. Godinama gospođa Josipa daje nemali doprinos stvaranju ugleda vodičkih iznajmljivača soba i apartmana.  Dobrog ugleda. 

Eh, kako bi nam u ovo „koronarno“ doba dobro doša osmijeh jednog crnokosog veseljaka koji je „razoružava na prvu“! Pa da se našim Selom umisto virusa šire optimizam i razigranost koje je taj veseljak neumorno“ ispaljiva“ iz dubine svoga srca. I iz svih zakutaka svoje djetinje duše. 

Proletila je cila godina  otkako nas je napustilo omiljeno i predrago ljudsko biće. Naš Gušte. Srednji Gušte. Učinila u međuvrimenu Zemlja cili krug oko Sunca. Napustija Gušte ovozemaljsku pozornicu toliko iznenada  da se nije uspija ni nakloniti, a kamoli mu mi  zapljeskati. A da je to svojim životom zaslužija pokazale su isplakane litre suza i komentari na društvenim mrežama koji se broje u tisućama. Svi su lani u ovo vrime imali potrebu i iskazati svoju bol i reći mu „fala!“ Gorile su bengalke za Guštu i pivala se „Konoba“. I na Radio Dalmaciji i na vodiškom groblju.

Ostavija Gušte iza sebe još dvojicu s tim imenom u Barbinom kunfinu. Oca i sina. I neutješnu mater Cvitu. I mlađeg sina Viga, sestru i brata, svoje ljubavi, prijatelje,… Ma, sve nas koje će narančasto-crna kapa uvik podsjećati na nasmijanog dobričinu.

Uskrsno je vrime. Osim molitve za Guštine najbliže, molitve koja će im bar malo olakšati ogromnu bol,  ono što možemo jest  virovati da smrt nije kraj. Upravo zbog toga ovo prisjećanje na dragog rođaka i jednog od najomiljenijih Vodičana završavam porukom: „ Gušte, vidimo se!“

„Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim jer Ti si sa mnom!“

Napisao: Ivica Bilan

Jedanaestu godinu zaredom članovi i polaznici radionica Likovne udruge “More“ iz Vodica obilježili su prigodnom skupnom tematskom izložbom jučerašnji Svjetski dan voda.

Jutros je u Gradskoj knjižnici Vodice održana još jedna uspješna akcija darivanja krvi. Prikupljeno je 54 doze krvi. Krv je darovalo 15 žena i 39 muškaraca. Jubilarno pedeseto darivanje imali su Marinko Mićin i Toni Lasan Woody.

Prošlog tjedna navršilo se 60 godina od osnutka vodičkog rukometnog kluba. Iako se rukomet igrao i prije 09. veljače 1961. godine, od tog datuma počinje i registrirano bavljenje rukometom u Vodicama. 

Zadnjih jedanaest  mjeseci Akcije darivanja krvi u Vodicama održavaju se izvan prostorija Kluba darivatelja. Potreba za većim prostorom preusmjerila je darivatelje prvo u školsku dvoranu, u kojoj su se zadržali pet mjeseci, a nakon nje i u Gradsku knjižnicu, točnije u njen multimedijalni prostor, u kojem je jutros održana i šesta akcija u nizu.

Šiben(čan)ka Dolores Bujas najbolji je primjer kako je odlazak u mirovinu odlična prilika da više vremena posvetite svojim hobijima. U njenom slučaju to su planinarenje, pisanje i slikanje.

I jutros ih je puno pristiglo u Gradsku knjižnicu Vodice na prvu ovogodišnju akciju. Šezdeset i četvero je iskazalo volju podariti svoju krv, a nakon liječničkog pregleda to je i uspjelo pedeset i jednoj osobi. Veseli podatak da je među njima i petero novih darivatelja. To su supružnici Kristina (Nakić) i Bare Pipunić, Nikola Begonja, Jure Storić i Lucijan Španja. Bravo za naše mlade darivatelje!

Kad je nedavno umra Vinko Mrković Gržogalov, kojeg su bliski prijatelji zvali Grozni, ima sam namjeru napisati nešto o njemu, ali nisam. Nisam uspija stići ni do Pudarice i nakloniti mu se. Živimo u nenormalnom vrimenu i moramo igrati po pravilima igre koja su nam odredili. No, to je neka druga priča.

Stranica 1 od 4
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close