Nina S.D.

Nina S.D.

Kada nije na pučini u poju je il na Hajduku, a kada i  kako je krenuo s ribolovom uz kavu nam je ispričao mladi ribolovac iz Vodica. 

Umjetnost kroz povijest i razni oblici, uzorci i kombinacije boja inspirali su mladu i talentiranu umjetnicu Doru Barbarić, a korona kriza joj je otvorila put online prodaje. Na samim počecima se bavila isključivo ilustracijom, te je 2015. godine u nekadašnjem art kafiću To je to u Splitu imala malu izložbu. Danas putem Facebooka i Instagrama prodaje svoje naušnice.

I preko "bare" u dalekom Los Angelesu čulo se za Nickolasa Feraru, nesebičnog mladića koji osim, kako nam je rekao lovi loše momka, kad god može bavi se humanitranim radom.  Nedavno je od strane L.A. policije nagrađen za svoj nesebičan rad i doprinos zajednici.

Fistonić Zoran i Hana vlasnici restorana Burin, kuhar restorana Burin Ante Ledenko i Davor Šušak Skafe vlasnik restorana Adria od srijede su boravili u Petrinji, gradu kojeg je razorni potres pretvori u ruševinu. U improviziranom šatoru u kojem su dnevno kuhali i pripremali oko 2500 toplih obroka za lokalno stanovništvo uz neprekidno podrhtavanje tla jedina misao zbog koje su došli je da pomognu onima kojima je ta pomoć potrebna. 

Pisanom riječju Vesna Štulić počela se baviti još u osnovnoj školi, ali tek u srednjoj se intenzitet pisanja počeo zahuktavati. Stalno je tražila skriveni kutak gdje bi mogla nešto napisati, a nakon smrti njenog oca riječi su provalile iz nje i tako sve do danas. Dva ili tri dolaska na Prvić tijekom godine su joj dovoljna da snimi svu ljepotu otoka, nepresušnog izvora njene inspiracije. 

Rođen 1954. Neven Srdarev se po završetku osnovne škole preselio u Dubrovnik gdje je završio srednju školu. Do odlaska u Švicarsku  1975. godine radio je u lokalnim hotelima i restoranima, ali jaka emocija i skupljeno znanje su ga ponovno vratile u rodne Vodice gdje danas u društvu stare prijateljice, kako od milja zove likovnost, krati dane i uređuje svoj atelje. 

U slobodno vrijeme kuha, pravi humus i tahini pastu, a toplinu njenog doma krase slike Prvića i nema zalaska sunca koji nije uhvaćen njenim fotoaparatom ili naslikan na nekoj od njenih slika. 

Za sanaciju preslice i uređenje pročelja tribunjske crkve Velike Gospe cijelo mjesto je dalo svoj doprinos, a Ivica Stipaničev zvani Markiolac se potrudio da zvuci električnog zvona pozivaju vjernike na službu.

Podno brda sv. Nikole, od bijelog kamena podignuta je i potpuno sagrađena Crkva Velike Gospe još davne 1885. godine. U više navrata je popravljana, ali zub vremena je učinio svoje te je sanacija pročelja i preslice toga zaštićenog spomenika kulture bila nužna.

Iako su učlanjeni u HPK "Sv.Mihovil" Šibenik planinarsku školu većina nije završila. Svo znanje o penjanju i planinama imaju iz iskustva, čitanja literature ili savjeta kolega iz planinarskog društva i GSS-a, a vezivanje dereza naučio ih prijatelj iz kluba netom prije uspona na Velebit.

Prije otprilike dva mjeseca Mateja je dobila sitni osip i modrice po tijelu. U samo jednom danu njen se život potpuno promijenio.

Stranica 1 od 5
Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close