Travanj 10, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

U Vodicama se pojavio novi slučaj oboljelog od COVID-19. Kako doznajemo od načelnika vodičkog Stožera, riječ je o starijoj muškoj osobi koja je povezana s kninskom bolnicom i ima blaže simptome.

Uz mjere opreza Nacionalnog stožera civilne zaštite štandovima na otvorenom opet je omogućen rad pa po svježe voće, povrće i ribu od sutra možete i na vodičku pijacu.

Troje lokalnih poduzetnika pristalo je na ćakulu o Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Jedan je jako pozitivan, drugi malo manje… Kažu da su nove mjere dosta spasonosnije od prvih, ali i da ne znaju što nosi budućnost i kako dalje. Mola li korona i bude li što od sezone, svima će nam biti lakše.

Požar koji je planuo danas oko 16.30 sati na području Srimske lokve, uskoro bi mogao biti lokaliziran. Struja se vratila prije nešto više od pola sata, a na terenu su još uvijek vatrogasci s naprtnjačama.

Vodičanka Josipa Ivas, 20-godišnja igračica talijanskih Udina, trenutno je kući u Vodicama, a dane krate gađajući koš u dvorištu sa svih katova i krova kuće. Stigla je prije nešto manje od mjesec dana te od toga dva tjedna provela u samoizolaciji držeći se uputa Stožera. 

Koronavirus po društvenim mrežama je povukla mnogo (šaljivih) špekulacija hoće li nam opća karantena i izolacija po završetku donijeti razvode ili baby boom. Nadamo se da je ova roda koja je danas sletila u Vodice znak da će biti ovo drugo!

Dječje sobe i dnevni boravci diljem zemlje školarcima su se pretvorile u učionice, radne prostore ili dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Ušli smo u četvrti tjedan takvog načina provođenja nastave, uskoro nas očekuju i ocjene, a nastavnica matematike i ravnateljica vodičke osnovne škole ispričale su nam kako se snalaze.

Iz vodičkog Stožera ponovo apeliraju da nas ne zavara lijepo vrijeme jer svima možemo napraviti štetu. Dobre vijesti su da su naših troje pozitivnih stabilno sa zatvorenim krugom mogućeg širenja zaraze. Također, pijaca bi se uskoro mogla otvoriti.

Koronavirus uvukao se i kuću naše Vodiške Erne Zanze koja je većinu svog života provela u Francuskoj. I sada je tamo, no nažalost u bolnici. Opisala nam je svoje simptome, koji se razlikuju od većine, a i kako smatra da se je zarazila. Kobne su možda bile upravo namirnice iz dućana.

Današnji intervju iz nedjeljne rubrike posvećujemo jednom vodiškom tati! Vjeroučitelj Ivan Skočić u svom čoporu ima četiri 'vučića'. Najstariji sin Josip ima 6 godina, a sljedeći  je Andrija (4ipo godine) pa Antun (2ipo godine) i posljednji im je stigao Tadej koji na Uskrs slavi svoj 1. rođendan. Ivan je i razrednik šestog razreda OŠ Vjekoslava Kaleba u Tisnom pa nam je i svima, s učiteljske strane, dao savjete kako pomoći djeci u školovanju iz svog doma.

Stranica 1 od 50

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close