Siječanj 16, 2021
Renata Bastić

Renata Bastić

Nakon 20 godina na inicijativu Vodičke glazbe i umjetničkog voditelja Željka Andrića ponovno imamo Big Band Vodice! Ovaj muzički sastav opredijeljen za izvođenje jazz i swing muzike koristi ritam sekciju, limene i drvene puhačke instrumente, a čine ga pet saksofona, četiri trube, isto toliko trombona, dvije gitare, klavijature, bubnjevi i udaraljke. Trenutno nam spremaju nekoliko dobrih 'stvari', a jučer su objavili svoju prvu službenu snimku - Inside Out (arr. Michael Sweeney).

Vodička udruga Daj 5 od srca osnovana je 2013. godine čije je djelovanje potaknulo 16 altruista koji su pokrenuli dvije velike akcije za dvoje naših sugrađana. Njihovi životi, nažalost, nisu uspjeli biti spašeni, ali veliko humanitarno klupko koje se tada zakotrljalo nije se ugasilo… Danas udruga broji 40-ak članova koji otada neprestano daruju sebe i svoje vrijeme za pomoć svojim Vodičanima, ali i ljudima iz županije i cijele Hrvatske. 

Iza mladog biciklista Josipa Toljana iz Vodica u zadnjih je pet godina čak 88 medalja i 15 pehara. Iako mu je zapravo prva sportska ljubav bila nogomet kojeg je trenirao od 9. do 18. godine, s biciklizmom je krenuo sasvim slučajno odgovorivši na poziv prijatelja za jednu utrku. Usprkos tome što je u 2020. godini otkazano puno sportskih natjecanja, Josip ističe da mu je ovo bila najbolja godina do sad. Višak vremena iskoristio je na proširivanje svog znanja, prošao određene edukacije, ostvario svoj san te počeo raditi kao osobni trener.

Ljubav prema šminkanju mlade Vodičanke Kate Meštrov provlačila se kroz njen život još od ranog djetinjstva kad je sate provodila u maminoj kozmetičkoj torbici igrajući se s bojama koje bi unutar nje pronašla. Iako je danas tek drugi razred srednje škole za kozmetičare i s face paintingom je krenula tek ovog proljeća svojim radovima već oduševljava.

Završena je božićna humanitarna akcija dječjeg vrtića Tamaris preko koje su se prikupljale potrepštine i pokloni za djecu kojoj je naše malo uistinu značilo puno. Iako je akcija prvotno organizirana za pomoć napuštenoj djeci ili djeci bez odgovarajuće skrbi iz dječjeg doma Maestral iz Splita, preusmjerena je za pomoć djeci s našeg područja.

Danas je oko 14 sati ispred Stare škole odrađen utovar velikog šlepera punog pomoći te noćas prema Sisku kreće 16 paleta hrane, higijene i vode uz dodatni kombi pun grijalica i najlonskih folija. Ovo je tek jedna u nizu pomoći koja je krenula iz Vodica za nastradale u razornom potresu na Baniji i bit će ih još.

U anketi koju smo snimili u utorak, svega sat prije razornog potresa, pitali smo naše sugrađane po čemu će pamtiti ovu 2020. godinu koja nas je zbog koronavirusa obilježila od glave do pete. Dok nitko nije mogao ni pomisliti kakav splet nesretnih okolnosti slijedi za naš narod u Banovini, naši Vodičani su se sitili i nečega lipoga. Pogledajte što su nam kazali.

Jurica i Ante Cindrić, Ivica Slavica i Ivica Ledenko, skauti Marko Juričev Martinčev i Ivan Skočić te Siniša Cvetnić iz Siska koji se i sam našao u potresu, ali i brojni drugi Vodičani dio su ove priče, vala dobrote i zajedništva koji je obuzeo ljude diljem naše zemlje. Uz pomoć naših sugrađana napunili su svoje kombije i automobile i krenuli na put ka okolnim selima oko Petrinje, Siska i Gline i odlučili pomoći onako kako su najbolje mogli. Osim prve pomoći u obliku hrane, vode i pokrivača odavde su krenula i dva privremena doma – kompletno opremljena kamp kućica i kućica-kontejner.

Specijaliziran tim od troje pripadnika JVP-a Vodice - Dino Durović, Ivan Bosotin i Ivan Mihić koji su stručno su osposobljeni, opremljeni i uvježbani za spašavanje iz ruševina krenuli su jučer u 15 sati iz Vodica prema Petrinji kako bi pomogli svojim kolegama i svim ljudima koje je zadesio ovaj razoran potres. Trenutno se nalaze u Glini te ističu kako se naš narod još jednom iskazao u svom zajedništvu i nesebičnoj pomoći.

Crveni križ Vodice u suradnji s Udrugom daj 5, vodičkim DVD-om, Udrugom mladih Srima te brojnim volonterima organizirao je prikupljanje pomoći za područja stradala od potresa. U prostorije Stare škole i srimarske Školice donacije samo pristižu, a jedan šleper još je jutros krenuo prema Sisačko-moslovačkoj županiji.

Stranica 1 od 63
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close