Kolovoz 15, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Vodičanka Josipa Ivas, 20-godišnja igračica talijanskih Udina, trenutno je kući u Vodicama, a dane krate gađajući koš u dvorištu sa svih katova i krova kuće. Stigla je prije nešto manje od mjesec dana te od toga dva tjedna provela u samoizolaciji držeći se uputa Stožera. 

Koronavirus po društvenim mrežama je povukla mnogo (šaljivih) špekulacija hoće li nam opća karantena i izolacija po završetku donijeti razvode ili baby boom. Nadamo se da je ova roda koja je danas sletila u Vodice znak da će biti ovo drugo!

Dječje sobe i dnevni boravci diljem zemlje školarcima su se pretvorile u učionice, radne prostore ili dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Ušli smo u četvrti tjedan takvog načina provođenja nastave, uskoro nas očekuju i ocjene, a nastavnica matematike i ravnateljica vodičke osnovne škole ispričale su nam kako se snalaze.

Iz vodičkog Stožera ponovo apeliraju da nas ne zavara lijepo vrijeme jer svima možemo napraviti štetu. Dobre vijesti su da su naših troje pozitivnih stabilno sa zatvorenim krugom mogućeg širenja zaraze. Također, pijaca bi se uskoro mogla otvoriti.

Koronavirus uvukao se i kuću naše Vodiške Erne Zanze koja je većinu svog života provela u Francuskoj. I sada je tamo, no nažalost u bolnici. Opisala nam je svoje simptome, koji se razlikuju od većine, a i kako smatra da se je zarazila. Kobne su možda bile upravo namirnice iz dućana.

Današnji intervju iz nedjeljne rubrike posvećujemo jednom vodiškom tati! Vjeroučitelj Ivan Skočić u svom čoporu ima četiri 'vučića'. Najstariji sin Josip ima 6 godina, a sljedeći  je Andrija (4ipo godine) pa Antun (2ipo godine) i posljednji im je stigao Tadej koji na Uskrs slavi svoj 1. rođendan. Ivan je i razrednik šestog razreda OŠ Vjekoslava Kaleba u Tisnom pa nam je i svima, s učiteljske strane, dao savjete kako pomoći djeci u školovanju iz svog doma.

Apel doktorica obiteljske medicine iz vodičke ambulante da se dolazi samo ako je nešto zaista hitno te da ih se za sve ostale slučajeve zove, ali i u ostalim situacijama najavljuje dolazak – urodio je plodom. Zahvaljuju se svojim pacijentima na razumijevanjima, ali i svim pristiglim donacijama zaštitne opreme jer im je do maski trenutno – jako teško doći.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je ukupno 32 oboljelih, a upravo je stigla i službena potvrda po gradovima te u Vodicama imamo troje pozitivnih na SARS-CoV19.

Poduzetnik Zoran Vlainić iz Nove Gradiške kojem su Vodice dom već posljednjih 25 godina ni u ovim kriznim situacijama ne miruje. Obišao je cijelu Hrvatsku i povukao sve kontakte i iz Slovenije u potrazi za vizirima kao zaštitne opreme protiv koronavirusa koju je donirao u svoje rodno mjesto, ali i svima na vodičkoj prvoj liniji. Sada, sa samostalnom izradom ide dalje.

Grad Vodice u veljači je objavio kako će sufinancirati obnove pročelja kuća na Trgu dr. Franje Tuđmana. Objavljen je Javni poziv u kojem stoji tko ima pravo na ova sredstva, koji su radovi prihvatljivi za sufinanciranje te koliki je mogući udio gradskog sudjelovanja u investiciji. Poziv traje dok se raspoloživi namjenski iznos ne iskoristi u cijelosti.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close