Ožujak 28, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

I ove smo godine ukrali trenutak pažnje vodičkom spasilačkom timu na Plavoj plaži. Antonija i Ante cijelo ljeto usprkos vrućini neumorno svakodnevno nagledaju kupače, u svakom trenutku spremni priskočiti onima u nevolji.
"Sretna se budim kad znam da će mi doći netko i reći barem dobar dan, a kamoli da mi još pomogne u kući, odvede doktoru i podigne lijekove. Ovo puno znači i daje sigurnost, a za nas starce ovakav je projekt spas", priča nam 80-godišnja Kata Agatić koja hoda uglavnom uz pomoć štaka. Ona je jedna od 50 korisnika projekta “Zaželi” koji provodi Grad Vodice, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.
Po društvenim mrežama i profilima naših sugrađana velikom brzinom se proširila vijest o nestanku jedne djevojke uz njenu posljednju fotografiju. Srećom, upravo je pronađena.
Nije rijetkost da se netko namjeri na nečiji dobar rad i sve učini da mu takvo što i 'prisidne'. Takav slučaj potrefio je i mladog Antonia Čorića. Uložio je silan trud na Kovči, zasadio 720 smokava jer smatra da budućnosti ima mnogo u plodovima naše zemlje, a netko mu to, izgleda, želi upropastiti.
Ova regata nosi ime prema vještini jedrenja latinskim jedrom, odnosno burtižanju. Brojni zaljubljenici jedrenja i tradicije ovog kraja opet će se sastati u Šepurini na otoku Prviću. U prijateljskom ozračju odmjerit će snage svojih leuta, gajeta, batana i drugih tradicionalnih brodova, a fešta će u nedjelju, 11. kolovoza trajati cijeli dan.
Na gradilištu na kojem su početkom listopada prošle godine započeli radovi na sanaciji odlagališta neopasnog otpada Leć u Vodicama nema više puno naznaka da se radi o bivšem deponiju.
Uz titulu najbolje hrvatske amaterske glumice Vodičanka Anđela Fržop rastura i na voditeljskim projektima. Počela je još na školskim priredbama, kao studentica zarađivala dodatni đeparac te danas nema što nije vodila, od stručnih skupova, političkih, svečanih sjednica, otvaranja izložbi preko zabavnih sadržaja - glazbenih, plesnih..
Klapski susret ispred crkve Svete Ane u Čistoj Velikoj u petak, 9. kolovoza, održava se po četvrti put, a dalmatinska pisma obogatit će kulturno ljeto dalmatinskog zaleđa.
Čitatelji nam se redovito javljaju u potrazi za izgubljenim ili ukradenim biciklima, a posljednjih par dana čak troje nas je obavijestilo da su ih pronašli u svojim dvorištima. Možemo li reći da je kradljivcima proradila grižnja savjesti pa bicikle ipak nisu otuđili do kraja?
U središtu Srime u sklopu manifestacije Srimarsko lito i u organizaciji Turističke zajednice grada Vodica ovaj će tjedan nastupiti Patrick Walker Trio iz UK-a i Hrvatske s irskom, škotskom i engleskom glazbom, dok će Latica i Ivica pokušati pronaći odgovor na pitanje što će biti kad odrastu i svojom predstavom razveseliti naše najmlađe.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close