Siječanj 27, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Iako se uvala ispred Stare škole već neko vrijeme koristi kao kupalište za pse koje je to trebalo postati i službeno, iz Grada poručuju da nakon negativnih reakcija iz obližnjih hotela, ali i ponekih Vodičana, od te ideje su – odustali.

Milan Pico Lakoš rođen je 1941. u Vodicama, no tu se nije mnogo zadržao jer bio je, kako za sebe kaže, putnik s Prvićem u srcu. U Zagrebu je živio do 5. razreda osnovne škole, pa se vratio u Vodice na tri godine, zatim ponovno u Zagreb gdje je pohađao srednju glazbenu školu. Privremeni dom bili su mu i London, Pariz, Beč te Munchen gdje se prije nekih 25 godina ozbiljnije počeo baviti slikarstvom iako, njegova prva slika nastala je još u prvom razredu osnovne škole.

Za Vodičanku Robertu Skočić ispit iz matematike na B razini državne mature bio je 'mačji kašalj' te ga je riješila sa stopostotnom točnošću, a skoro da se i nije pripremala! Rezultat tome su kaže korijeni usađeni još u osnovnoj školi.

Tradicionalna fešta u Srimi središnje je događanje u sklopu Srimarskog lita. Sutra će sve prisutne mještane i furešte u samom centru ovog malog mjesta rasplesati popularna vodička klapa Godimenti koja uvijek garantira odličan štimung i vječni romantičar i zabavljač Mile Perkov te njegovi prateći Johnny Walkers.

Zoltan Kabok, poznati je novinar zavidnog iskustva s nezavidnih, ratnih terena te reporter HRT-a. Tijekom mjeseca srpnja odmarao se u svojim Vodicama, a u ugodnom razgovoru ispričao nam je kako se krenuo baviti novinarstvom, prepričao svoja iskustva s opasnih bojišta te podijelio najdraže uspomene koje ga vežu za Vodice.

Četvrti dan u kolovozu rezerviran je za najveseliju noć ljeta u Vodicama. Tradicionalna pučka fešta u našem mistu desetljećima je jedna od najposjećenih u Dalmaciji. Udruži se cilo 'selo', pjesma odjekuje iz svih kafića, restorana, sa trgova rive i parapeta, a iz svakog kantuna navire staro i mlado.

Večeras se na Trgu Srime održala tradicionalna, sedma, klapsko - pjesnička večer. Večer u opuštenoj, ležernoj atmosferi uz dalmatinske pjesme i šačicu riči namijenjena domaćim ljudima, ali i kao dio ponude u obiteljskom turizmu kakav prevladava upravo u Srimi.

Tradicionalni malnonogometni turnir otvorenog tipa 'Sv. Roko 2016.' u Drnišu nova je prilika za osvajanje Vodičanima iz MNK Heroji 2007 koji ovom prigodom surađuju s članovima DVD-a Vodice te su privremeno promijenili ime u MNK DVD VODICE – HEROJI 2007!

Ansambl 'Lado' nakon skoro 15 godina održao je plesni koncert u Vodicama te brojnim okupljenima priredio 90-minutni spektakl narodnih plesova i pjesama Hrvatske.

Prva večer Kozara Jam Festa trajala je sve do jutra, odnosno dok je dozvolilo sunce i vrućina! 350 ljudi uživalo je raspoređeno po cijeloj Kozari. Chill loža, tehno loža, prostor za kampiranje ili livada sa šankom i glavnom pozornicom – sve je bilo na raspolaganju. Isto vas očekuje i večeras!

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close