Rujan 26, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Nakon što je zadarski iznajmljivač apartmana odbio gay par, digla se velika medijska prašina o diskriminaciji i općenito narušenoj turističkoj slici Hrvatske u svijetu. Vodički privatni iznajmljivači s kojima smo popričali kazali su kako su takve parove već imali, a primili bi ih opet.

Mlada kantautorica iz Osijeka i vlasnica Porinom višestruko nagrađivanog albuma Život nije siv Mia Dimšić sinoć je u vodičkom đardinu okupila šaroliku publiku - pogotovo one najmlađe koji su imali prilike čuti njene uspješnice kao što su “Život nije siv”, “Bezimeni” “Sunce, oblak, vjetar” s kojima je u kratko vrijeme okupirala TV ekrane i radio postaje, ali i njene obrade popularnih pjesama.

Sanja Polak jedna je od najčitanijih i najprodavanijih hrvatskih književnica za djecu, već četvrtu godinu boravi u Vodicama koje će biti glavno mjesto radnje novog nastavka Dnevnika Pauline P.

Sigurno vam nisu promakle crne statistike koliko je u zadnje vrijeme vozača ili suvozača na motociklima i mopedima poginulo. Potaknuti najnovijim nemilim događanjima, dvije prometne nesreće na našem području koje su se odvile jutros na našem području, podsjećamo na MUP-ovo otvoreno pismo s početka svibnja i sezone vožnji motocikla i mopeda te koliko nesigurna pretjecanja mogu biti opasna.

Iako traju ljetni školski praznici u vodičkoj je gradskoj knjižnici veselo: djeca i mladi gotovo svakodnevno navrate u knjižnicu – što zbog knjiga, što zbog kompjutora i igara, ali i jesenskih ispitnih rokova i diplomskih radova.

Zbog njih smo dok odmaramo na plaži mnogo opušteniji. Naime, otkad su policijski službenici u biciklističkim ophodnjama broj krađa znatno je smanjen. Pridonose stanju sigurnosti, ali su i prava turistička atrakcija.

Oliverov bliski prijatelj i glazbenik suradnik Goran Franić Njoko koji je više od 40 godina bio njegov basist, prvotno iz grupe Plamen, a zatim iz pratećeg benda Dupini, teško prihvaća da je ovako zajedničkoj pismi došao kraj. Rado ga je posjećivao u Prvić Šepurini, a bila su to prava obiteljska druženja… Od 1976. do zadnjeg ispraćaja do groba.

Svjetsku slavu pojačao mu je film 101 dalmatinac, no nedugo nakon toga u Hrvatskoj se za njega gotovo potpuno izgubio interes pa našem autohtonom dalmatinskom dalmatineru ovdje prijeti izumiranje te ćemo ih uskoro moći vidjeti samo na slikama. U Hrvatskoj je trenutno svega četiri uzgajivačice, a jedna je upravo u Vodicama.

Uz Vodičke mažoretkinje, Vodičku glazbu, Ansambl Bonacu, Grupa 69, Spectrum, SuperCover Band začinjene sa Nenom Belanom & Fiumensima te raskošni ponoćnim vatrometom – slavilo se do ranog jutra.

Zagazili smo u kolovoz, u srce sezone. Bilo je straha oko rezervacija, no uspjeli su - vodički hoteli su puni, a zadovoljni su i posezonom. Iako, naglašavaju iz Punte, gubimo na svima nam važnom njemačkom tržištu.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close