Veljača 28, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Za Vodičanku Robertu Skočić ispit iz matematike na B razini državne mature bio je 'mačji kašalj' te ga je riješila sa stopostotnom točnošću, a skoro da se i nije pripremala! Rezultat tome su kaže korijeni usađeni još u osnovnoj školi.

Tradicionalna fešta u Srimi središnje je događanje u sklopu Srimarskog lita. Sutra će sve prisutne mještane i furešte u samom centru ovog malog mjesta rasplesati popularna vodička klapa Godimenti koja uvijek garantira odličan štimung i vječni romantičar i zabavljač Mile Perkov te njegovi prateći Johnny Walkers.

Zoltan Kabok, poznati je novinar zavidnog iskustva s nezavidnih, ratnih terena te reporter HRT-a. Tijekom mjeseca srpnja odmarao se u svojim Vodicama, a u ugodnom razgovoru ispričao nam je kako se krenuo baviti novinarstvom, prepričao svoja iskustva s opasnih bojišta te podijelio najdraže uspomene koje ga vežu za Vodice.

Četvrti dan u kolovozu rezerviran je za najveseliju noć ljeta u Vodicama. Tradicionalna pučka fešta u našem mistu desetljećima je jedna od najposjećenih u Dalmaciji. Udruži se cilo 'selo', pjesma odjekuje iz svih kafića, restorana, sa trgova rive i parapeta, a iz svakog kantuna navire staro i mlado.

Večeras se na Trgu Srime održala tradicionalna, sedma, klapsko - pjesnička večer. Večer u opuštenoj, ležernoj atmosferi uz dalmatinske pjesme i šačicu riči namijenjena domaćim ljudima, ali i kao dio ponude u obiteljskom turizmu kakav prevladava upravo u Srimi.

Tradicionalni malnonogometni turnir otvorenog tipa 'Sv. Roko 2016.' u Drnišu nova je prilika za osvajanje Vodičanima iz MNK Heroji 2007 koji ovom prigodom surađuju s članovima DVD-a Vodice te su privremeno promijenili ime u MNK DVD VODICE – HEROJI 2007!

Ansambl 'Lado' nakon skoro 15 godina održao je plesni koncert u Vodicama te brojnim okupljenima priredio 90-minutni spektakl narodnih plesova i pjesama Hrvatske.

Prva večer Kozara Jam Festa trajala je sve do jutra, odnosno dok je dozvolilo sunce i vrućina! 350 ljudi uživalo je raspoređeno po cijeloj Kozari. Chill loža, tehno loža, prostor za kampiranje ili livada sa šankom i glavnom pozornicom – sve je bilo na raspolaganju. Isto vas očekuje i večeras!

Talentirani Vodičanin Ivan Šunjić sam je sebi, uz majčinu pomoć, dr. Vesne Šunjić, poklonio najbolji dar za svoj 24. rođendan koji je bio dan ranije – otvorenje prve izložbe naziva 'Moji prvi portreti'. Iako mlad, iza njega je dugogodišnje umjetničko djelovanje. S prvim satovima slikanja susreo se već u Osnovnoj školi kod profesorice Manuele Srdarev.

Oko 11h počeo je požar na minsko sumnjivom području iza Gaćeleza, stari put za Raslinu, kod ornitološkog rezervata. Požar još nije lokaliziran.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close