Kolovoz 14, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Zajedničkom odgovornošću i sviješću Vodice su ušle u dvadeseti dan bez novooboljelih. Brojke na državnoj razini su iz dana u dan ohrabrujuće, a popuštanjem mjera krenulo je otvaranje brojnih objekata i kretanje van županija. Nakon gotovo dva mjeseca jučer su se otvorili ugostiteljski objekti, trgovački centri, omogućio se rad razredne nastave i predškolskih ustanova. 

Kao i u školama, u vrtićkim grupama može biti najviše devetero djece, a i roditelji imaju ponešto drugačija pravila. Djecu mogu dopratiti samo do ulaza, gdje ih je dočekuje odgajateljica. Morali su donijeti rezervnu odjeću za cijeli tjedan i predati izjave da nitko od njih ili djece nema simptome koronavirusa. Nema više ni svih igračaka na koju su djeca navikla, a ni miješanja grupa na igralištu ili u šetnji.

Prvi je dan treće faze popuštanja mjera, a nakon gotova dva mjeseca hoteli Olympia & Olympia Sky su među prvima koji su otvorili svoja vrata. Nisu se odmarali već su iskoristili priliku da educiraju osoblje, urede hotel, naprave interne treninge, a jutros im je stigla i prva rezervacija i to već za ovaj tjedan.

Tetu Katu posjeli smo za laptop koju uru i kazali – pišite nam, pišite: Kako najbolje iskoristiti dan dok smo još pod izolacijama? Barem ovako, dok nam to sada ne može direktno pokazati. Poznato je da kod nje ideja, mašte ni kreativnosti nikada ne manjka, a upravo za to je i u petak primila nagradu svoga grada. 

U našoj rubrici koju posvećujemo mamama iz našeg kraja danas smo ‘ugostili’ mamu Milu Antić iz Prvić Šepurine koja ima dvije curice Tamaru (6) i Marcelu (2,5). Život na otoku nije bila odluka, već logičan slijed. Suprug i ona, i kad su započinjali svoju vezu oboje su živjeli na otoku. Što nam je sve ispričala o tome i majčinstvu, pročitajte u ovoj opuštenoj ćakuli.

Ugostiteljski objekti u ponedjeljak počinju s radom. Brojni su konačno dočekali da ispiju prve kave. No, kako će to sve izgledati, koja su pravila i mjere? Naši ugostitelji s time se još hvataju u koštac, nadaju se da će sve dobro 'povatati' te da će ih sanitarne inspekcije barem pri počecima usmjeravati, a ne kažnjavati. Također, Gradu su poslali dopis s prijedlozima za olakšice i ukidanje određenih nameta i poreza.

Dan našeg grada i župe ove godine nismo mogli proslaviti na načine kako smo to do sada činili, vodički laureati ipak su primili svoje nagrade i priznanja za 2019. godinu. U drugačijem izdanju, onako kako to priliči u ovim vremenima pod posebnim epidemiološkim mjerama, u Kulturni centar ulazili su troje po troje, bez grljenja i rukovanja, ali – s ništa manje emocija.

Igralištima diljem Hrvatske pa i ovim vodičkim ponovno odzvanja dječji žamor. Naime, prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite ista su se otvorila i kod nas.

Kao i ostali sportaši tako su i sportašice našeg Twirling kluba „Vodice“ morale prisilno prekinuti svoje treninge i pripreme za nadolazeća natjecanja, što im nije bilo drago, pogotovo iz razloga što su ih u ovoj godini očekivala jako dobra natjecanja od kojih su cure očekivale i dobre rezultate. 

Šibenska bolnica krenula je reorganizaciju i reaktivaciju zdravstvenog sustava, odnosno postepeno vraćanje u normalni režim rada uz primjenu svih epidemioloških mjera što nam je potvrdila Sanja Jakelić, ravnateljica bolnice te opisala sve korake. Dobra vijest je što nije bilo prodora koronavirusa u bolnicu te više nitko nije u izolaciji, a i posljednji pacijent s infektologije danas bi mogao biti pušten na kućno liječenje.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close