Srpanj 09, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Vodička gradska knjižnica u nijednom trenutku nije bila u lockdownu. Od jučer su otvorili vrata, a zatvorili prozor preko kojeg su najvjernijim čitačima omogućavali da dođu do knjiga. Protekli tjedan su virtualnim putem obilježili i Noć knjige, ali i Dan planeta Zemlje s radionicama za najmlađe s kojima nastavljaju i dalje.

U ovo doba korone borimo se s lošim snovima ili uopće ne možemo spavati te brinući se za ekonomsku situaciju u svoja četiri zida nekad se osjećamo bespomoćnim. Upravo zato psihologinja Tomica Šćavina široko nam je odgovorila na nekolicinu pitanja koja si mnogi sada postavljaju. Najvažniji zaključak je da sve ono što nam je uskraćeno trebamo nadoknaditi. I tome se već sada možemo radovati.

Sedamnaestogodišnji Ante Roca oduševljava svojim fotografijama. Bez njega ne ide nigdje pa i nas na portalu često razveseli s kojom dobrom s 'terena'. Ljubav prema fotografiji je razvio još kao malo dijete, volio je izaći u dvorište i fotkati sa starim analognim Olympus fotoaparatom. Na tome je ostalo sve do prije 8 mjeseci kad je kupio svoju prvu fotografsku opremu predvođenom Nikon d3500 fotoaparatom.

Maja Perkov, nekad Cukrov je današnja tribunjsko-vodiška mama u našoj nedjeljnoj rubrici sa svoje tri princezice male razlike – Gabrijelom (7), Laurom (5) i Paulom (3). S obzirom na glavu obitelji, tatu Milu koji nas pjesmom po svuda uveseljava – ni kod njih doma nije drugačije. Posebice u ovoj 'karanteni'. 

širenja koronavirusa uvelike su se odrazile na zbivanja na ovome tržištu. Strani kupci i turisti nemaju mogućnosti doći u Hrvatsku, a agenti su se našli u otkazivanju dogovorenih razgledavanje te je pitanje i što će biti s ugovorenim kaparama. O tome smo popričali s vlasnicima dviju vodičkih agencija – Moreta i Alfa nekretnine. 

Uspješna poduzetnica Anamarija Cicarelli vlasnica je agencije Interligo koja se bavi savjetovanjem obiteljskih iznajmljivača te autorica pet knjiga i pokretačica časopisa Apartman Plus, specijaliziranog za iznajmljivače. Održava brojne edukacije i individualna savjetovanja o poslovanju, a i autorica je projekta IQM u vodičkom TZ-u. U intervjuu je i nama dala odgovore na pitanja koja muče sve male iznajmljivače u doba korone.

Ministar zdravstva prof.dr.sc. Vili Beroš boravio je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje se u Kninu  sastao sa županom Goranom Paukom, ravnateljicom kninske bolnice Kristinom Bitunjac i gradonačelnikom Knina dr.sc. Markom Jelićem kako bi se upoznao s trenutačnim stanjem u kninskoj bolnici, jednom od dva žarišta epidemije koronavirusa u našoj županiji.

Jedna od prvih donesenih mjera u pandemiji koronavirusa bila je zatvaranje svih odgojno-obrazovnih ustanova 16.ožujka. Od tad je krenula i online nastava, na koju su se, unatoč minimalnim pripremama učenici i nastavnici izvrsno prilagodili. Nije lako, ali rade najbolje što i kako mogu, znaju i umiju. Epidemiološka slika kod nas je dobra te se jučer razgovaralo o omogućavanju rada vrtićima i razrednoj nastavi (od 1. do 4. razreda) te rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Oko toga su roditelji podijeljeni, ali veći dio anketiranih se time ne slaže.

Danas je stigla donacija od 2000 komada zaštitnih maski od gospodina Darka Velikonja iz Slovenije. Darko je veliki prijatelj otoka Prvića pa je velikog srca poslao donaciju.

Kod nas je epidemiološka situacija pod kontrolom. Unatoč manjim oscilacijama, trend je zadnja dva tjedna u opadanju, a ni u jednom trenutku broj novooboljelih nije bio preko 100, kazao je u premijer Plenković u uvodnoj riječi na otvaranju sjednice vlade.
Zasad se zna da će se mjere napuštati u tri faze: 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja. Napravili smo i kratku anketu s našim sugrađanima.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close