Siječanj 27, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Prošlo je nešto više od mjesec dana priprema za predstojeću sezonu po prvi puta u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Za vodičke je nogometaše u nedjelju na redu prvo kolo koje će igrati u Baškoj Vodi protiv Uranije.

Kod obitelj Lalić u Čistoj Maloj nema čega nema.  Proizvode na tone povrća, imaju košnice pčela, polja maslina, smilja, koštunjavog voća, a samoniklo bilje koriste kako bi pomalo eksperimentirali s rakijama i istraživali eterična ulja. Posjetili smo ih, a oni nam kažu da bi se iz tih polja moglo hraniti stotinjak gradova veličine Vodica.

Nekoliko građana Vodica danas je u 14 sati spriječilo postavljanje bazne stanice teleoperatera Tele2 na krovu zgrade u ulice Roca Pave 8. Popeli su se na kamione te zaustavili radove. Ekspresni mali prosvjed mirno je završio, a sada krive donedavnog ovlaštenika predstavnika stanara iste zgrade za prijevaru. 

Gajeta je u vlasništvu Bernarda Roce, a preuzeo ju je Marko Huljev koji je odlučio s njom raditi ovo ljeto da bi Vodice imalo novu ponudu. Stigla je iz Korčule, napravljena je 1945. i totalno je obnovljena tako da je zadržala autohtoni izgled i oblik. Gosti koji imaju priliku njom se provozati su oduševljeni kakve doživljaje jedna ruta nudi.

Dvadesetšestogodišnja Anamarija Čorić Vodičane i turiste od lokacije do lokacije sigurno prevozi već zadnje tri godine. Naime, iako nije prva, među rijetkim je taksisticama u Hrvata, a nama je otkrila kako se snalazi u ovom izrazito muškom zanimanju.

Novi ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić koji je na toj funkciji sredinom srpnja zamijenio Gabrijelu Žalac jutros je u Vodicama odradio sastanak s gradonačelnicom Nelkom Tomić, a na kojem je prisustvovala i bivša gradonačelnica, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev te pročelnik Marko Lugović.

Posjetili smo imanje vodičkog OPG-ovca Ivice Crljenka koji se uz masline i smokve između ostalog bavi i pčelarstvom.

Radom u dramskoj radionici razvijaju se govorne i izražajne sposobnosti i vještine. Kroz grupnu igru uči se surađivati I poštivati sebe i partnera, uči priznavati druge i stjecati priznanje drugih.

Teren nogometnog kluba Račice dobit će novo ruho, a kroz mjesec dana i završiti svoju istočnu tribinu. Također, u klub su stigla dvojica igrača iz Kolumbije koji su se već na prvom treningu uklopili u novu trećeligašku ekipu.

Šestu godinu zaredom udruga maslinara Traulik organizirala je Feštu od uja spojivši maslinare od Primoštena do Murtera, ali i proizvođače onoga što se ljubi uz ulje – pršut, vino, ali i ostale produkte.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close