Kolovoz 12, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Gotovo dva tjedna u Vodicama nije bilo novooboljelih od koronavirusa. Danas nas je sve ponovno malo prodrmalo saznanje o jednom novom na našem području. Upravo zbog mogućnosti zasad još nedovoljno jasnog širenja i ostalih čimbenika oko ovoga virusa važno je – ne opustiti se.

Trebala je krenuti prodaja cvijeća, a svi su zatvoreni u domove. Tržnice nisu radile, a sada je prodaja dozvoljena za svježe voće i povrće. Problem je i što su ljudi u svojim domovima pa rijetko tko što i kupuje. Iako je cijeli svijet stao, biljke ne mogu na pauzu.

Hoteli diljem svijeta su prazni i suočavaju se sa svojom krizom zbog pandemije koronavirusa. Granice su zatvorene, a sezona se nazire na nekom vidiku. Postoji nada da bi turistička industrija ponovno mogla početi s radom od sredine lipnja s još neodređenim pravilima, a evo što o tome kažu direktori vodičke depandanse Arausa i Antonina te hotela Olypmia & Olympia Sky.

Jednokratno iskorištene maske, rukavice i papirnate maramice bacaju se u spremnike za miješani komunalni otpad, ili jednostavno – u kante za smeće. U zadnje vrijeme primijećeno je kako ih neki naši sugrađani odbacuju na pločnike i zelene površine.

Epidemija koronavirusa zaustavila je sve sportske klubove u natjecateljskoj sezoni, a jedan od njih je i vodički taekwondo klub Hrvatski branitelj dragovoljac. Odradili su nekolicinu turnira, pokupili medalje, a onda su se morali povući u kuće i prekinuti natjecanja. No, to ih nije zaustavilo da vježbaju kod kuće.

Jučer su stigli uvjeti pod kojima restorani smiju prodavati hranu. Za sada je dopušteno njihovo otvaranje, kao i barova i catering objekata uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja. Nema usluge u samom objektu, a naručitelj preuzima kupljeno na vratima ili prozoru objekta. Sve ostalo možete pročitati OVDJE, a o tome smo popričali s dvojicom vlasnika vodičkih restorana Šimun i Burin.

Učiteljica Gordana Ledenko iz Gaćeleza koja predaje u Osnovnoj školi u Čistoj velikoj četverostruka je mama i dvostruka baka. U ovoj izolaciji učenici joj najviše fale i svjesna je da im je ponekad svega puno i previše. No, i za vrijeme redovite nastave učitelji imaju mnogo „nevidljive“ pripreme koje nikad dosta! Popričali smo s njom o svemu tome, životu na selu u doba korone i još mnogo čemu.

Od samog početka pandemije vodički JVP i DVD su uključeni u rad Stožera civilne zaštite Grada Vodica. Osim provođenja Odluka Stožera, Glavnog i županijskog vatrogasnog zapovjednika i sami su donijeli niz mjera kojima je cilj što bolje epidemiološko stanje u postrojbi i kod građana. O svemu tome popričali smo s Ivicom Begićem, zapovjednikom vodičkog JVP-a.

Vodička gradonačelnica Nelka Tomić odlučila je svoju dužnost obavljati volonterski kako bi mogla puno radno vrijeme odrađivati u šibenskoj bolnici čime je rasteretila gradski proračun za 189 tisuća kuna na godišnjoj razini. Time je 60 % njene plaće smanjeno, a ostatak u iznosu od 4 tisuće kune mjesečno ići će u humanitarne svrhe za udrugu ‘Daj 5 od srca’.

Dragi naši čitatelji i gledatelji infovodica evo nas opet u virtualnoj ćakuli emisije Vodiške beside. Zahvaljujući internetu spojili smo se s Prvićem i predsjednikom Mjesnog odbora Prvić Luke Alenom Škalabrinom koji nam je iz prve ruke kazao kako u ovo doba korone izgleda život na otoku. 

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close