Kolovoz 14, 2020
Renata Bastić

Renata Bastić

Vito Vedad Mulaosmanović iz BiH donacijom od tisuću dolara odlučio je izmamiti osmjeh potrebitima u našem kraju za Uskrsni blagdan. Nije želio da se to ističe, ali važno je i zahvaliti se na ovoj plemenitoj gesti. Dio novca otišao je za pomoć i rehabilitaciju našem mladom sugrađaninu Michaelu Babiću, a dio za potrebite obitelji u Crvenom križu.

Dragi čitatelji i gledatelji Infovodica danas smo u novom izdanju Vodiških besida. Sukladno novoj situaciji prebacili smo se na virtualno ćakulanje. Naš današnji gost je župnik don Franjo Glasnović s kojim smo rezimirali protekle dane i obilježavanje Uskrsa, ali i općenito način na koji Crkva djeluje u ovo doba te komunicira sa svojim vjernicima.

Nogometno igralište na Račicama našlo se je na meti neodgovornih pojedinaca, koji su, osim što ga nezakonito koriste, u potpunosti razbili klupu i nadstrešnicu.

Korona i izolacija Vodičana Gorana Fržopa vezala je uz kompjuter više nego inače i ponukala ga da krene ka ostvarivanju dugogodišnje želje – izradu monografije košarkaškog kluba Vodice. Već ima razrađen plan ljudi, a priče će se rađati iz sjećanja.

Mama Domenika Skroza, naša umjetnica i novopečena vlasnica Luline u kojoj su nam dostupne sve njene rukotvorine od lampi, torbi, magneta i nakita. Umjetnički duh naslijedila je još od svoje mame, nadogradila ga je u Školi likovne umjetnosti, a danas ga prenosi i na svoga Vita. Postala je mama još kao srednjoškolka, a sa svojih 'sto ruku' hekla sve.

Iz vodičkog Stožera civilne zaštite šalju nova upozorenja. Dobra vijest je da nema novih oboljelih, ali svakodnevno apeliranje da se poštuju mjere i upute nekima jednostavno - ne dopire! Nažalost, takvih je zadnjih dana sve više.

U Vodicama se pojavio novi slučaj oboljelog od COVID-19. Kako doznajemo od načelnika vodičkog Stožera, riječ je o starijoj muškoj osobi koja je povezana s kninskom bolnicom i ima blaže simptome.

Uz mjere opreza Nacionalnog stožera civilne zaštite štandovima na otvorenom opet je omogućen rad pa po svježe voće, povrće i ribu od sutra možete i na vodičku pijacu.

Troje lokalnih poduzetnika pristalo je na ćakulu o Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Jedan je jako pozitivan, drugi malo manje… Kažu da su nove mjere dosta spasonosnije od prvih, ali i da ne znaju što nosi budućnost i kako dalje. Mola li korona i bude li što od sezone, svima će nam biti lakše.

Požar koji je planuo danas oko 16.30 sati na području Srimske lokve, uskoro bi mogao biti lokaliziran. Struja se vratila prije nešto više od pola sata, a na terenu su još uvijek vatrogasci s naprtnjačama.

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close