Suzana Suman

Suzana Suman

Večeras je u Gradskoj vijećnici u okviru projekta Demokratizacija kulture sjećanja održana radionica i javni razgovor na temu spomenika, sjećanja i zaborava.

Program je provodila umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon kojemu je cilj uvesti demokratsku raspravu o našem odnosu prema spomenicima, povijesti i spomeničkoj baštini kao i prikupiti stavove, mišljenja i iskustva građana - korisnika javnog prostora, a time i spomenika koji su u njemu smješteni, kako bi kultura sjećanja postao proces koji se gradi na temeljima stvarnih mišljenja i potreba građana.

Radionica u Vodicama održana je u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Vodice.

Svi ljudi, na ovaj ili onaj način, tragaju za svojom škrinjicom sa blagom. Lovre Vlahov, naš sumještanin, rodom sa otoka Prvića tu svoju škrinjicu već godinama sam puni - njegovo blago su dalmatinske riječi koje od mladosti skuplja.

Ovu subotu, 22. rujna održat će se Jesenske Bakanalije, manifestacija koja njeguje rimsku tradiciju te odaje počast žiteljima i njihovom načinu života prije više od 2000 godina.
Na sve posjećenijem arheološkom lokalitetu u zaleđu Vodica, na Velikoj Mrdakovici - Rimskoj Cisterni posjetitelji će moći uz stručno vodstvo kustosa antičke zbirke Muzeja grada Šibenika obići lokalitet, prisustvovati radionicama antičkih zanata, prošetati sajmom antičkih proizvoda te se zabaviti uz glazbeno-scenski spektakl rimskoga kazališta.

Pjevački zbor Lira u Vodicama djeluje od 1995. godine, a do danas su održali brojne nastupe. Osim već tradicionalnih uskršnjih, božićnih koncerata i koncerata „Ispo' kampanela" u Vodicama, zbor je gostovao u različitim hrvatskim gradovima; Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, a posebno pamte koncerte u Rimu i Kotoru.

Mili Poljičak, četrnaestogodišnjak iz Splita, a vodičkog podrijetla primio je u ponedjeljak, 10. rujna prestižnu nagradu Dražen Petrović za mladu nadu hrvatskog sporta.

Fržopovi su poznata vodička sportska obitelj. Osim što se aktivno bave biciklizmom, već godinama drže trgovinu biciklima i biciklističkom opremom. Osamnaestogodišnji se Roko od devete godine natječe i svaki put kada sjedne na biciklu osvoji neku medalju. Otac Joško aktivni je biciklist već više od 20 godina i često osvaja nagrade 40+, a mamu Marinu se uvijek na utrkama može vidjeti uz muža i sina jer ona sudjeluje u organizaciji, tajnica je BBK Orlov krug, a uz to je i ponekad sudac na utrkama.

Drita Mahne djelatnica je turističke agencije Kompas iz Slovenije te već treću sezonu boravi u hotelu Punta u koji kao zastupnica Kompasa dovodi goste na ljetovanje.

„Kozmos sažet u svega nekoliko poteza kista na nekoliko milimetara površine” - riječi su kojima započinje brošura Muzeja grada Šibenika u kojem je početkom kolovoza ovaj svestrani umjetnik otvorio svoju izložbu.

Već petu godinu za redom Grad Vodice je domaćin humanitarnoj avanturističkoj karavani Europ’Raid koja 30 godina starim automobilima Pegueot 205 obilazi Europu, otkriva njezine ljepote i posebnosti te donira školsku, sportsku i medicinsku opremu školama u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji i Bugarskoj.

Ovaj vikend nas u Vodicama očekuje glazbena poslastica. Već šesnaestu godinu za redom će nam Vodice jazz & blues festival dovesti velika imena hrvatske glazbene scene.

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close