Suzana Suman

Suzana Suman

4. listopada obilježava se Svjetski dan zaštite životinja. Prvi puta počeo se obilježavati još 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenci, a njegov je cilj bio upozoriti na položaj ugroženih životinja. Obilježavanjem ovoga dana želi se naglasiti jedinstveni odnos ljudi i životinja te važnost životinja u našem životu.

Tribunj kao je kao poznato ribarsko mjesto iznjedrio mnoge ribarske obitelji i ribare. Jedan od njih je i Albert Popov koji je ribariti počeo s 14 godina sa svojim ocem i od tada se isključivo ribarenjem i bavio. 

Hrvatska je zemlja sa 1000 otoka u kojima najvjerojatnije najviše uživaju jedriličari prilikom regata po našem prekrasnom Jadranskom moru. Jedan od njih je Hrvoje Duvančić, član JK Val iz Šibenika koji je svoju ljubav prema jedrenju i regatama digao na jednu novu razinu. 
Naime, iz njegovog “pera” proizašla je web stranica regate.com.hr koja prati hrvatske regate kojih službeno ima čak 300 godišnje. 

Grad Vodice danas je u dvorani za sastanke organizirao javnu raspravu o Prijedlogu II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Vodice i Srima koja traje 15 dana, od 20. rujna do 4. listopada 2019. godine. 
Razlozi za izmjenu i dopunu Plana bili su usklađivanje Plana s gospodarskim potrebama, prvenstveno turističkog gospodarstva, te korekcija odredbi koja će se urediti sukladno uočenim nedostatcima svih zainteresiranih korisnika prostora. Razlog je također redovito usklađivanje s promjenama u planovima višeg reda i novelama pozitivnih propisa.

12. i 13. listopada vikend je koji će u Vodicama biti rezerviran za sport i obitelj. Ovaj sportski vikend započet će manifestacijom “Lidl Vodice Run” koja se po prvi puta održava u Vodicama, a kojoj su glavni organizatori Run Croatia, Hotel Olympia Vodice i Turistička zajednica Vodice, a glavni sponzor Lidl. 

IQM projekt, odnosno projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji provodi se već drugu godinu s ciljem podizanja kvalitete turističkih usluga u Vodicama,  a obuhvaća hotelijere, OPG-ove, agencije, ugostitelje i kampove.

Tomica Šćavina, Vodičanka sa zagrebačkom adresom upravo je police knjižara obogatila svojim novim romanom Soba na dnu mora, što nam je i bio povod za ugodan razgovor sa ovom diplomiranom psihologinjom koja se uz književni rad bavi, između ostalog i psihoterapijom, pisanjem kolumni, radionicama pisanja, osmišljavanjem dokumentarnih radio-drama i brojnih emisija iz područja psihoterapije.

Cornelis Bronk i Wilhelmina Maria Jong ili jednostavno Keš i Willi, bračni su par iz Utrechta iz Nizozemske koji već od davne 1976. godine ljetuju u Vodicama. Prvih nekoliko godina su mijenjali smještaj, a od 1979. svako ljeto, osim nekoliko ratnih godina, provode kod Marije i Melkiora Juričev-Špirić kod Srca Isusovog.

Iza nas je još jedan, treći po redu Vodice Street Festival koji je i ove godine doveo kreativce različitih umjetnosti na ulice našega grada. U razgovoru sa direktoricom Turističke zajednice Grada Vodica, Anitom Franin Pećarica porazgovarali smo o dojmovima Festivala koji je ove godine trajao čak 7 dana.

Već je poznato da nam Street Festival Vodice svake godine otkrije nekog novog domaćeg kreativca. Jedna od njih je i naša sumještanka Melina Maras Lugović, rođena Zagrepčanka koja već više od 20 godina živi u našem gradu.

Ako ste se prošetali “ulicom umjetnika” na potezu od Sunčanog sata do Virade, sigurno vam je pažnju privukla nacrtana djevojčica u vodičkoj narodnoj nošnji koja je već 5 godina postojala kao ideja, a koja je ovo ljeto napokon ukrasila neke od Melininih proizvoda koje sama izrađuje.
Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close