Prosinac 16, 2019
Suzana Suman

Suzana Suman

12. i 13. listopada vikend je koji će u Vodicama biti rezerviran za sport i obitelj. Ovaj sportski vikend započet će manifestacijom “Lidl Vodice Run” koja se po prvi puta održava u Vodicama, a kojoj su glavni organizatori Run Croatia, Hotel Olympia Vodice i Turistička zajednica Vodice, a glavni sponzor Lidl. 

IQM projekt, odnosno projekt integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji provodi se već drugu godinu s ciljem podizanja kvalitete turističkih usluga u Vodicama,  a obuhvaća hotelijere, OPG-ove, agencije, ugostitelje i kampove.

Tomica Šćavina, Vodičanka sa zagrebačkom adresom upravo je police knjižara obogatila svojim novim romanom Soba na dnu mora, što nam je i bio povod za ugodan razgovor sa ovom diplomiranom psihologinjom koja se uz književni rad bavi, između ostalog i psihoterapijom, pisanjem kolumni, radionicama pisanja, osmišljavanjem dokumentarnih radio-drama i brojnih emisija iz područja psihoterapije.

Cornelis Bronk i Wilhelmina Maria Jong ili jednostavno Keš i Willi, bračni su par iz Utrechta iz Nizozemske koji već od davne 1976. godine ljetuju u Vodicama. Prvih nekoliko godina su mijenjali smještaj, a od 1979. svako ljeto, osim nekoliko ratnih godina, provode kod Marije i Melkiora Juričev-Špirić kod Srca Isusovog.

Iza nas je još jedan, treći po redu Vodice Street Festival koji je i ove godine doveo kreativce različitih umjetnosti na ulice našega grada. U razgovoru sa direktoricom Turističke zajednice Grada Vodica, Anitom Franin Pećarica porazgovarali smo o dojmovima Festivala koji je ove godine trajao čak 7 dana.

Već je poznato da nam Street Festival Vodice svake godine otkrije nekog novog domaćeg kreativca. Jedna od njih je i naša sumještanka Melina Maras Lugović, rođena Zagrepčanka koja već više od 20 godina živi u našem gradu.

Ako ste se prošetali “ulicom umjetnika” na potezu od Sunčanog sata do Virade, sigurno vam je pažnju privukla nacrtana djevojčica u vodičkoj narodnoj nošnji koja je već 5 godina postojala kao ideja, a koja je ovo ljeto napokon ukrasila neke od Melininih proizvoda koje sama izrađuje.
Doris La Mazza i Bruna Čičin Šain dvije su mlade umjetnice koje ovih dana možemo sresti na Street Festivalu Vodice. Njihove slike sa motivima poznatih umjetnika, mora, Vodica i dr. krase njihov kutak ovog Festivala, a slikarstvom se obje mlade djevojke bave još od djetinjstva.
Jučer je u Kulturnom centru Vodice održana prva večer projekta “Jadran bez plastike” pokrenutog od vodičkog komunalnog društva Leć, koja između ostalog pruža uslugu gospodarenja otpadom, a koja je među prvima u Hrvatskoj uvela odvojeno sakupljanje korisnog otpada na području Grada Vodica i Općine Tribunj već na kućnom pragu.
Vodice će se uskoro moći pohvaliti klubom koji će biti najvjerojatnije jedini u našoj Županji te vrste. Rekreativni boksački ženski klub Borik uskoro kreće u fazu osnivanja, a to sve zbog desetak žena koje već neko vrijeme 3 puta tjedno dolaze na ovu, kako one kažu, terapiju.
59. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Pučkog otvorenog učilišta Vodice, koji se već 6. godinu za redom održao u našem gradu, završio je danas svečanom dodjelom nagrada.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close