Suzana Suman

Suzana Suman

Kraj godine je pred vratima, bliži se vrijeme zasluženog odmora i razdoblje rezimiranja 2018. godine. Iako se čini daleko, novo proljeće i sezona će vrlo brzo doći pa smo iskoristili priliku i porazgovarali sa direktoricom TZ Vodice o protekloj godini. Zanimalo nas je kako je zadovoljna godinom na izmaku;

Iden ća do babe - rečenica je koju često mi u Vodicama i čujemo i izgovaramo kada nam zafali nešto, najčešće tijekom druženja.

Boško Fržop naš je sumještanin koji već više od pola stoljeća svojim foto-aparatom bilježi svijet oko sebe.

Bliži se dan svetoga Nikole, zaštitnika putnika, djece, pomoraca, djevojaka, siromaha i studenata. Svetog Nikolu posebno slave i momci iz istoimene bratovštine u Jankolovici nedaleko Biograda, a dio su Zajednice Cenacolo.

U ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Vodice održano predavanje pod nazivom “Ekranitis – utjecaj ekrana na razvoj djeteta”. Predavanje je održala Marina Grbić iz Kabineta za ranu intervenciju Zadar, a fokus je bio na ozbiljnoj bolesti modernog doba koja pogađa sve nas, a posebno djecu kod koje zbog nekontroliranog korištenja svih vrsta ekrana; mobitela, laptopa, tableta ili televizora dolazi do različitih poteškoća u razvoju.

Metz Attack kolektiv čine tri vodička dj-a, Fabian Mateša, Tonko Čičin Šain i Luka Janjac koji je nedavno otvorio večer u Tunelu, novom mjestu klubske scene u Šibeniku.

O našem mladom sumještaninu Valentinu Janjcu moglo se zadnjih dana čuti zbog njegovog odličnog rezultata na boksačkom turniru Zagreb open u kategoriji juniora do 75 kg kada je osvojio drugo mjesto.

Upravni odbor LAG-a “More 249” je na sjednici održanoj u kolovozu ove godine donio Odluku o dodjeli sredstava 1. LAG Natječaja za tip operacije 1.1.4. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

“Mladost je opće dobro, uspostavljeno davne 1952. godine, kako bi se tribunjskoj mladeži omogućilo bavljenje nogometom, najljepšim sportom na svijetu. Za tu dugu tribunjsku nogometnu tradiciju žrtvovale su se mnoge generacije Tribunjaca svojim volonterskim i nesebičnim radom” - riječi su Damira Jakeljića koji je već 28 godina dio nogometnog kluba Mladost iz Tribunja i koji nije imao drugog izbora nego sakupljati podatke, slike i štorije o svome klubu i sve to skupa složiti u jednu monografiju o Mladosti.

Krajem listopada, Gradska knjižnica Vodice sudjelovala je na petodnevnoj konferenciji kojoj je za cilj bio uspostava kulturne i posebno suradnje među knjižnicama 16 zemalja srednje i istočne Europe sa Kinom.

Konferencija, odnosno prvi Forum predstavnika zajednice knjižnica NR Kine i zemalja srednje i istočne Europe se održao u gradu Hangzhou na istoku Kine, a iz Hrvatske su, osim predstavnika vodičke knjižnice, sudjelovali i predstavnici iz Zagreba, Bakra i Viškova.

Najnovije
 • Nakon bure i kiše konačno ugrijalo, mnogi su osvježenje potražili uz more
  Information
  Podijeli
  Information

  Nakon bure i kiše konačno ugrijalo, mnogi su osvježenje potražili uz more

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close