Suzana Suman

Suzana Suman

Iza nas je još jedna Jabuka, regata specifična po noćnom startu i cilju, otoku eruptivnog podrijetla Jabuci. Ovaj otok specifičan je po tome što se u njegovom crnom vulkanskom stijenju nalazi magnetit, pa čim se brod približi otoku, magnetska igla kompasa posve poludi, stoga ga posjećuju samo oni kojima je on svrhom i razlogom putovanja.

Udruga umirovljenika Vodice ili Sretni umirovljenici, kako se nazivaju na Facebooku, udruga je koja broji oko 500 članova, a koliko je aktivna i popularna svjedoči i to da se u ovu udrugu učlanjuju umirovljenici iz okolnih županija pa čak i iz dijaspore.

Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu - ovu izreku jako dobro razumije naša sumještanka Vlasta Čičin Šain, koja se prije petnaestak godina borila sa tumorom na mozgu kojega je uspješno operirala, a nakon čega se opet vratio. Tako je ona imala 3 operacije u svega 20 mjeseci, a kako se radi o mozgu, organu koji upravlja čitavim našim tijelom i bićem, oporavak je bio dug i naporan.

Marijanka Fržop naša je sumještanka koja je ove godine bila nominirana za „Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“, izbor koji se ove godine održao u Zagrebu, tradicionalno pod pokroviteljstvom hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir.

Nakon što su nekoliko puta uspješno domaćoj publici odigrali predstavu Dvoje, Anđela Fržop i Grgo Birin napravili su i malu turneju kojom su publici u Tribunju, Županji, Belom Manastiru i Gospiću predstavili Dramsku amatersku družinu iz Vodica igrajući predstavu za koju je Anđela dobila nagradu za najbolju amatersku glumicu na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanog ovog ljeta u Vodicama.

Završila je druga godina projekta Vodiški stakleni riton, u suradnji s lokalnom zajednicom, koji provode učenici i učitelji Osnovne škole Vodice.
Projekt je zamišljen s ciljem upoznavanja učenika, a sutra odraslih građana s prirodnim obilježjima i povijesnim naslijeđem šireg prostora Vodica, te načinom života predrimskog i rimskog (i šireg) razdoblja kako bi mogli aktivnije sudjelovati u očuvanju ukupne zavičajne baštine, te dugoročno pridonijeti razvoju kraja u kojem žive.

Ovog ljeta, na manifestaciji "Đardin je in" imali smo prilike upoznati Igora Lokasa, vodičkog pjesnika, glazbenika i kantautora. Svoje pjesme sam stvara, uglazbljuje i izvodi, a najveći mu je užitak kada te pjesme i emocije, o kojima pjeva, zažive u raznim aranžmanima i verzijama drugih izvođača.

Roko Skočić naš je sumještanin koji je svoju vodičku adresu prije 3 godine zamijenio onom u Birminghamu u Engleskoj kada je upisao University Collage Birmingham (UCB), smjer Culinary arts management.

Jučer je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku održano predavanje “Prirodno roditeljstvo i cjeloviti rani razvoj” predavača Tomislava Kuljiša, cijenjenog terapeuta i osnivača Centra Prirodno roditeljstvo te IPD (Integral Personal Development) centra.
Spoznaja da izvor problema odraslih ljudi treba tražiti u ranom razdoblju života svakog pojedinca pokretač je njegovih aktivnosti u sklopu centara koji djeluju u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, a od ovog tjedna programi će se početi provoditi i u Šibeniku.

Uvijek je lijepo čuti za mlade ljude koji su sami svoji šefovi. Jedna od njih je i naša sumještanka Matea Zeba koja je prošle godine pokrenula svoj Pop DesArt studio koji se bavi osmišljavanjem i projektiranjem svih vrsta interijera.

Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close