Ožujak 25, 2019 3180

Kod dvojice starijih mještana Tribunja policija pronašla i oduzela 514 komada PVC vrećica sintetskog kanabinoida

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 58-godišnjakinjom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima 21. ožujka, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, u Tribunju je pretražen stan i osobni automobil osumnjičenih, kojom prilikom je u stanu pronađeno i od osumnjičenih oduzeto ukupno 514 komada PVC vrećica original pakiranja, koja sadrže biljnu materiju sintetski kanabinoid, a koja tvar se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Protiv osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

Inače sintetski kanabinoidi su izuzetno toksični i štetni. Dokazano je da su sintetski kanabinoidi izuzetno toksični i štetni za ljudski organizam. Diljem Europe bilježi se niz trovanja, od kojih neka čak sa smrtnim ishodom. Simptomi trovanja sintetskim kanabinoidima su ošamućenost, vrtoglavica, ubrzan rad srca, mučnina, povraćanje, bol u prsima, zujanje u ušima, glavobolja, anksioznost, tahikardija i kognitivne teškoće’, upozorila je Sanja Mikulić, prenosi Slobodna Dalmacija.

djelomob1.jpg