Kolovoz 08, 2019 6291

Sa slučajem upoznata i policija

Dežurni uzurpator: Mladom vodičkom studentu stižu prijetnje da će mu uništiti smokve. Kome smeta njegov hvalevrijedan rad?

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)
Nije rijetkost da se netko namjeri na nečiji dobar rad i sve učini da mu takvo što i 'prisidne'. Takav slučaj potrefio je i mladog Antonia Čorića. Uložio je silan trud na Kovči, zasadio 720 smokava jer smatra da budućnosti ima mnogo u plodovima naše zemlje, a netko mu to, izgleda, želi upropastiti.
Naime, nakon sadnje od Hrvatskih voda dobio je sve dozvole kako bi svoje smokve mogao navodnjavati iz lokve udaljene od njegova terena svega 150 m zračne linije. Iako ovo nije prvi slučaj zlonamjernog zadiranja u njegovo, netko se sad ozbiljno namjerio. - Sve to imam napismeno i plaćeno. Razvukao sam vatrogasno crijevo i svakih nedilju dana s njim napunim dvije cisterne iz kojih navodnjavam kap na kap. Prije petnaestak dana našao sam razbacanu gumu, priča nam Antonio Čorić. Prije upuštanja u ikakvi projekt kontaktirao je sve obližnje vlasnike terena do kojih je uspio doći. Takav proces i nije bio lagan s obzirom da je cijeli taj dio u veoma zapuštenom kršu. - Zaista mi nije jasno kome to može smetati, zašto mi pravi takav dišpet? Ostavio sam poruku na tabeli da kome smeta neka mi se javi na moj broj mobitela koji sam zapisao, potpisao se i zahvalio na razumijevanju. Međutim, s odgovorom je stigao i 'hladan tuš'. - Dočekala me poruka 'Kupi gume, gulim smokve'. Više se nisam želio dopisivati na takav način te sam postavio dvije kamere, računajući, sada se nitko neće usuditi. No, dotični je kamerama prišao s drugu stranu, podigao ih u zrak, iščupao jednu od smokava i bacio mu je preko puta ulaza. Da ga fino dočeka. - Ne mogu od tuge kad pri okopavanju malo oštetim jednu smokvu, a kamoli da mi ovakav trud netko namjerno želi uništiti. Tužno je ovo. Prethodno mu je, iako ne može znati radi li se o istoj osobi, otuđen alat, psi koje je tamo držao su pušteni i pronađeni u Zatonu… - Sve je prijavljeno policiji. Nadam se skorom rješavanju koji neće zahtijevati da se poduzimaju i rigoroznije mjere, kazao je Čorić. Spomenimo, vodički student poljoprivrede krša na kninskom Veleučilištu, iako ima tek 22 godine ozbiljno vjeruje u budućnost naše poljoprivrede, a prema njegovim informacijama neobrađeno čak 90 % zemlje u dalmatinskom zaleđu. Među poticajima Županije i Grada Vodica koji pomažu brojnim mladim poljoprivrednicima, dobio je i poticaj od 50 tisuća eura nepovratnih europskih sredstava, a o njegovom hvalevrijednom radu smo pisali i prošle godine.
djelomob1.jpg