Kolovoz 26, 2019 2499 Ilustracija: Pixabay.com

Ukupno poduzeta i 281 mjera

Protekli tjedan na području Šibenika i Vodica 26 prometnih nesreća, najčešći uzrok – brzina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenskom periodu od 19.-25. kolovoza na našem području su se ukupno dogodile 32 prometne nesreće, i to; 7 s ozlijeđenim osobama, od čega su 2 osobe zadobile teške a 6 osoba lakše  tjelesne ozljede i 25 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

Na području Šibenika i Vodica se dogodilo 26 prometnih nesreća. Od čega 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe zadobile teške a 5 osoba lakše tjelesne ozljede i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Na području Knina su zabilježene 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su na području Drniša također zabilježene 3 prometne nesreće ali u jednoj prometnoj nesreći je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, dok su ostale dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Kao uzrok nesreća se javlja nepropisna brzina - 14, prednost prolaska - 6, nepropisno skretanje- 2, nepropisna vožnja unazad - 2, nepropisno pretjecanje- 1, nepropisno obilaženje-  1, nepropisno uključivanje - 2, nepropisno kretanje – 3, te ostalo - 3.

U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeta 281 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (96), nepropisno uključivanje isključivanje (19), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (17), sigurnosni pojas (43), zaštitna kaciga (5), i tako  dalje, a ujedno su iz prometa isključena 23 vozača  i 4 vozila.

Osim toga, 20.kolovoza oko 8,25 sati, u Šibeniku, je zatečen 67-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Fiat, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 2,73 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je nakon liječničkog pregleda zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku. 

Nadalje, 25. kolovoza oko  20,50 sati,  na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 237 km/h 33-godišnjeg njemačkog državljanina , koji je upravljao osobnim automobilom „Land Rover, njemačkih registracijskih oznaka. Vozaču je uz prekršajni nalog naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 6 500 kuna, a na 1 mjesec dana mu je izdana mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije  na području RH.

 

 

djelomob1.jpg