Rujan 02, 2019 3791

Obavljen očevid prometne na zaobilaznici: 43-godišnji vozač osobnog automobila prošao kroz crveno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U prometnoj nesreći od 30. kolovoza oko 13.20 sati na vodičkoj obilaznici, na raskrižju državne ceste D-8 i županijske ceste ŽC 6086 smrtno je stradala 38-godišnja putnica, dok je 43-godišnji vozač tog osobnog automobila zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog čega je prevezen na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split, dok je 68-godišnji vozač teretnog vozila lakše ozlijeđen. – saznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice šibenske policije

Na mjestu prometne nesreće je obavljenim očevidom, kojom je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku, uz sudskog vještaka, utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada se 43-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom BMW, osječkih registracijskih oznaka, koji se kretao se županijskom cestom 6086 iz smjera Gaćelezi-Vodice, dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-8, gdje je promet reguliran prometnim svijetlima-semaforima, vozilom ulazi u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno u smjeru Vodica, u vrijeme kada je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. 

Uslijed toga u  raskrižju na južnoj prometnoj traci državne ceste D-8 dolazi do sudara njegova vozila i teretnog automobila MAN, miješalica za prijevoz betona, zadarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 68-godišnji vozač. koji se kretao državnom cestom D-8 iz smjera Pirovac-Šibenik i koji je u raskrižju na upaljeno zeleno svijetlo semafora za njegov smjer kretanja zadržavao smjer kretanja ravno.  

Uslijed sudara teretno vozilo prednjim dijelom ispred sebe gura osobni automobil kojom prilikom osobni automobil lijevom bočnom stranom udara u semafor, kojega od udara ruši, nakon čega to vozilo skupa s teretnim vozilom izlijeće izvan kolnika državne ceste D-8, ispod razine kolnika za oko 1 metar, na kameno-zemljanu površinu, po kojoj nastavljaju daljnje nekontrolirano kretanje u smjeru jugoistoka po navedenoj kameno-zemljanoj površini i niskom raslinju gdje se i zaustavljaju.

Tijelo smrtno stradale 38-godišnjakinje je po nalogu zamjenice Općinske državne odvjetnice prevezeno je u Opću bolnicu Šibenik radi obdukcije.  

Protiv 43-godišnjeg vozača osobnog automobila će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

djelomob1.jpg