Studeni 04, 2019 2908

U proteklom tjednu na našem području 20 prometnih nesreća, od kojih 1 sa smrtno stradalom osobom

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 28. listopada do 3. studenoga prema statističkim pokazateljima, u cestovnom prometu, na našem se području je zabilježeno 20 prometnih nesreća, od kojih 1 sa smrtno stradalom osobom, 8 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 7 lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 13 se dogodio na području Šibenika i Vodica, i to 1 prometna nesreća sa poginulom osobom, 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. Na području Drniša je evidentirana 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je po 1 osoba teže i lakše ozlijeđena, dok je na području Knina evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške i 2 osoba lakše tjelesne ozljede, i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. 

U promatranom vremenu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 165 prometnih prekršaja od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (57), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (8), nepropisno uključivanje i isključivanje (3), nepropisno pretjecanje (1), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (10), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 19 vozača  i 10 vozila.

Iz policije upozoravaju vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

djelomob1.jpg