Veljača 21, 2020 3904 Ilustracija/Pixabay

Bosanskohercegovački državljanin uzimao predujam za prodaju pvc stolarije, a nije je postavio: Ako je i vas prevario, nazovite 192

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

  U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom osumnjičenim za prijevare na štetu sedam osoba u dobi od 41 do 74 godine. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u vremenu od mjeseca veljače prošle godine do 20. veljače ove godine, u šest navrata na području Knina i jednom na području Vodica, predstavljajući se kao zaposlenik bosanskohercegovačke tvrtke lažnim prikazivanjem činjenica s oštećenim dogovarao prodaju i postavljanje PVC stolarije na njihove kuće ili stanove. 

Prilikom sastavljanja ponude osumnjičeni je od oštećenih tražio uplatu predujma, nakon čega radovi nisu izvršeni u ugovorenom roku niti do 20. veljače ove godine, u kojem vremenu je osumnjičeni u telefonskom kontaktu s oštećenim obećavao izvršenje ugovorenih radova. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je 34.500 kuna i 2.500 EUR-a, koji novac su oštećeni uplatili osumnjičenom prilikom sklapanja ponude na ime predujma. 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. 

Policija poziva građane da ukoliko su oštećene na isti način, to prijave policiji u najbližoj Policijskoj postaji ili pozivom na besplatan broj 192. 

Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Veljača 2020 11:06
djelomob1.jpg