Ožujak 11, 2020 4732

Policija kod muškarca u Čistoj Velikoj pronašla 6 kg marihuane, puške, metke

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na danas održanoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave i Anđelo Klarić, voditelj Odjela kriminaliteta droga su upoznali o provedenom kriminalističkom istraživanju, u Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga nad 41-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su postupajući po ranije prikupljenim saznanjima o postojanju osnova sumnje da se osumnjičeni bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama na području Vodica i Šibenika, od Županijskog suda u Šibeniku zatražili nalog za pretragu stana, obiteljske kuće i vozila koje koristi osumnjičeni. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 10. ožujka u Čistoj Velikoj je pretražen stan, obiteljska kuća u izgradnji i osobni automobil, što sve koristi osumnjičeni.

Prilikom pretrage je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto ukupno 5754,7 grama marihuane, digitalna vaga s vidljivim tragovima droge, lovačka puška call. 12 mm,  zračna puška, samostrel, streljivo 100 komada cal. 22,14 komada. patrona call. 12 mm, 22 komada. streljiva pištoljskog 7,65 mm, eksploziv  TNT-134 grama bruto, privredni eksploziv 439 grama, ručna bomba M-93 bez upaljača, sporogoreći štapin 3 metra, 14 komada detonatorskih kapisla. 

Tom prilikom dio droge marihuana je pronađen izvan kuće, dok je dio te droge, uz lovačku pušku, zračnu pušku i samostrel, iz kuće osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno predao, Dio te iste droge je pronađen u dvorištu u neregistriranom osobnom automobilu, dok je streljivo i eksploziv pronađen u kamp kućici u dvorištu. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi neovlaštene prodaje na širem području Vodica i Šibenika. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o oružju. 
 

djelomob1.jpg