Travanj 27, 2020 4030

I pored činjenice da je u ovo vrijeme promet vozila reduciran upozoravaju se vozači da poštuju prometne propise

Od 11 prometnih nesreća 9 njih u Vodicama i Šibeniku. I to samo preko vikenda

Ilustracija: Pixabay.com Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u protekom tjednu, odnosno u vremenu od 20.do 26. travnja na području Policijske uprave se dogodilo 11 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama  2 osobe su  lakše i 2 teže ozlijeđene, doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 9 su se dogodile na području Šibenika i Vodica, i to 3 s ozlijeđenom osobom i 6 s materijalnom štetom, u njima je 1 osoba teže i 2 lakše ozlijeđene. Na području Drniša se dogodila 1 prometna nesreća s materijalnom štetom, dok je na području Knina zabilježena 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena .

 

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 10, nepoštivanje prednosti prolaska 1, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00-10,00 sati - 5, 10,00-15,00 sati – 5  12,00-14,00 sati – 1.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja 8, subota  3 .   

 

U proteklom tjednu su utvrđena i sankcionirana 143 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (71), sigurnosni pojas (24), upotreba mobitela tijekom vožnje (5), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (3), odbijanje testa na drogu (1), nepropisno uključivanje isključivanje (3) i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 5 vozača  i 2 vozila.

 

Dana, 26. travnja oko 16,15 sati u Dubrava kod Tisnog  (naseljeno mjesto) zabilježena je najveća brzina kretanja od 95 km/h 34 godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazne u ukupnom iznosu od 3.500 kuna, uz izrečenu mjeru zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

 

-    Pa i pored činjenice da je u ovo vrijeme promet vozila reduciran i nadalje upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, kazala je glasnogovornica Kosor.

djelomob1.jpg