Srpanj 09, 2020 3345

Na Srimi policija zaustavila 55 – godišnjaka: Bio pod mjerom zabrane upravljanja vozila, oduzet mu automobil

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jučer, 8. srpnja oko 10.15 sati u mjestu Srima prilikom redovne kontrole prometa, po policijskim službenicima Postaje prometne policije Šibenik, je zaustavljeno osobno vozilo Hyudai, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je, u vrijeme mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravljao 55-godišnji vozač. 

Tijekom postupanja vozač je na mjestu zaticanja uhićen, a nakon što je utvrđeno da je zatečeni vozač već ranije pravomoćno osuđivan za ovaj prekršaj, kada mu je zadnji put izrečena kazna zatvora od 60 dana na rok kušnje od godine dana, odnosno do 6.prosinca ove godine, privremeno mu je oduzet osobni automobil kojim je upravljao.  

Temeljem utvrđenog 55-godišnji vozač je, uz Optužni prijedlog, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, kada je Sudu predložena kazna zatvora od 60 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 24 mjeseca i oduzimanje osobnog automobila, o čemu će Sud odlučiti u roku od 15 dana, odnosno do isteka roka mjere zadržavanja određene od strane Suda. .

Obzirom da je u sklopu zaštitne mjere, na našem području prvi put vozaču privremeno, do odluke Suda, oduzet osobni automobil, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene im zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, jer osim dovođenja u opasnost sebe i drugih sudionika u prometu, može im se, po odluci suda, i oduzeti osobni automobil. 
 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Srpanj 2020 10:55
djelomob1.jpg