Srpanj 20, 2020 3057 Pixabay

Policija objavila detalje smrti dječaka na Kornatima: Vozač glisera nije imao nikakve dozvole

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno  na štetu djeteta nizozemskog državljanina. 

Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao je brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao  potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek),  koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera. Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tub. na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

djelomob1.jpg