Rujan 22, 2020 2072 Pixabay

Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog razbojništva i pokušaja teške tjelesne ozljede

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1993.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. u svezi članka 34. KZ-a. (22. 9. 2020.)

Okrivljenog 27-godišnjaka tereti se da je 24. kolovoza 2020. oko 9.20 sati sjedio s oštećenikom na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Vodicama i vidio kako on plaća piće te da u novčaniku ima veću količinu novca, s oštećenikom potom otišao u WC gdje je, iznenada, s leđa nasrnuo na njega zadavši mu više udaraca šakama po glavi i tijelu. Nakon što je oštećenik od udaraca pao na pod, okrivljenika se tereti da ga je nastavio udarati nogama po tijelu zatraživši da mu preda sav novac koji ima kod sebe, a kada oštećenik to nije učinio, iz džepa hlača mu je izvukao novčanik iz kojeg ispalo 2.000,00 kuna i 45,00 eura, koje si je potom uzeo.

Oštećenik je od udaraca zadobio tjelesnu ozljedu u vidu krvnih podlijeva i otoka oko lijevog oka, prijelom nosne kosti i prijelom lijeve rešetnice.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 
djelomob1.jpg