Svibanj 06, 2021 5186

Protiv 60-godišnjeg vozača Hitne pomoći zbog izazivanja prometne nesreće bit će podnesena kaznena prijava

Protiv 60-godišnjeg vozača Hitne pomoći zbog izazivanja prometne nesreće bit će podnesena kaznena prijava Foto: Čitateljica
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas u Šibeniku oko 9,40 sati, teške tjelesne ozljede zadobile su tri osobe, dvije su lakše ozlijeđene dok su u nesreći sudjelovala tri osobna automobila i vozilo Hitne medicinske pomoći.

Do prometne nesreće došlo je na način da 60-godišnjak, upravljajući specijalnim osobnim vozilom Ford šibenskih registarskih oznaka, kao vozač vozila Hitne medicinske pomoći, na kojem su bili upaljeni svjetlosni i zvučni signali, krećući se iz pravca Šibenika u pravcu Vodica, dolaskom do semaforiziranog raskrižja koje je radilo automatski i ispravno, nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla za svoj smjer kretanja već je nastavio vožnju i ušao u raskrižje, uslijed čega udara u osobno vozilo Volkswagen koje je na zeleno svjetlo skretalo ulijevo, a kojim je upravljao 82-godišnjak.

Od udara se vozilo Hitne pomoći odbilo u osobno vozilo Renault osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, a koje je dolazilo iz suprotnog smjera te je nakon tog udara skrenulo na zemljanu površinu i nakon prevrtanja se zaustavilo na razini nižoj od razine kolnika. Osobno vozilo Renault od udara se odbilo unatrag u osobno vozilo Mazda, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak. Od prvotnog sudara kao i sekundarnih udara osim materijalne štete na vozilima teže su ozlijeđeni vozač Hitne pomoći, vozač osobnog automobila Volkswagen te 23-godišnja putnica iz vozila Hitne pomoći dok je 25-godišnji putnik iz vozila Hitne pomoći lakše ozlijeđen, a svima im je pružena pomoć u Općoj bolnici u Šibeniku.

Na liječenju u Općoj bolnici Šibenik su zadržani vozač Volkswagena i putnik iz vozila Hitne pomoći.

Protiv 60-godišnjaka, vozača Hitne pomoći, zbog izazivanja prometne nesreće, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. - stoji u priopćenju policije

djelomob1.jpg