Lipanj 21, 2021 1834 Ilustracija/Pixabay

46-godišnjak prijetio da će zapaliti plovilo 38-godišnjaka, a sve zbog nepostojećeg duga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Postaji pomorske policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom osumnjičenim za iznudu na štetu 38-godišnjaka i oštećenje tuđe stvari na štetu 50-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u vremenu od 12. do 14. lipnja na otoku Žirju, pokušavajući naplatiti nepostojeći novčani dug od 38-godišnjaka, putem komunikacije mobilnim uređajem ozbiljno prijetio oštećenom da će oštetiti ili zapaliti plovilo koje je na vezu na otoku Žirju, što je kod njega izazvalo strah i bojazan dok je 13. lipnja odvezao plovilo 50-godišnjakinje koje je nekontrolirano udaralo u obalu i pri tome su nastala oštećenja procijenjena na 10 tisuća kuna.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Osim ovog proteklog vikenda na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, policija izdvaja tri krađe:

- tijekom svibnja u Vodicama, nepoznati počinitelj je 69-godišnjakinji iz kuće otuđio novac,
- u noći 18. lipnja u Vodicama, nepoznati počinitelj je 28-godišnjakinji otuđio neosigurani motocikl vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Motocikl je naknadno pronađen,
- u noćnim satima 19. lipnja u Primoštenu, nepoznati počinitelj je 19-godišnjaku otuđio torbicu s dokumentima i mobilnim telefonom, vrijednost otuđenih stvari je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenih stvari. 
 

djelomob1.jpg