Lipanj 28, 2021 3336 Pixabay

Dvije i pol godine 42-godišnjak vršio teror nad ukućanima i na kraju prijetio smrću

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1979.) zbog osnova sumnje na počinjenje tri kaznena djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona i kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. KZ-a. (28. 6. 2021.)

Osnovano se sumnja da je 42-godišnji osumnjičenik od početka 2019. godine do 24. lipnja 2021. u Vodicama, u alkoholiziranom stanju, protivno Zakonu o zaštiti nasilja u obitelji, u više navrata verbalno napadao svoje roditelje i sestru, razbijao stvari po kući i tražio od njih novac, čime je kod oštećenika izazvao nesigurnost i strah te ih doveo u ponižavajući položaj.

Potom je, osnovano se sumnja, 24. lipnja 2021., nakon što je izvrijeđao roditelje i porazbijao stvari po kući, kada mu je majka rekla da će pozvati policiju, uzeo u ruke nož i zaprijetio joj da će je usmrtiti, što je kod nje izazvalo strah od ostvarenja prijetnje.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je predložilo sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

djelomob1.jpg