Srpanj 01, 2021 2210 Pixabay

Sedam osoba u dobi od 23 do 63 godine na području županije preprodavali kokain i marihuanu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga, dovršeno je višemjesečno opsežno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba starosti 23, 25, 37, 38, 42, 53 i 63 godine osumnjičenima za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kao i Omogućavanja trošenja droga.

 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni u razdoblju od siječnja do lipnja 2020.g., s namjerom pribavljanja materijalne koristi, nabavljali i na području Policijske uprave šibensko-kninske preprodavali drogu kokain i marihuanu.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku u različitim vremenskim razdobljima obavljene su pretrage kuća, stanova, zemljišta i prijevoznih sredstava osumnjičenih kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 305 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 126,65 grama bruto težine materije karakteristične za drogu kokain, digitalna vaga s tragovima droge, 13.500 kuna u raznim apoenima, 2.475 eura u raznim apoenima, jedna antička amfora, pištolj marke „HS“, pištolj marke „Colt“ s 18 komada streljiva, jedan uređaj za prisluškivanje s pripadajućom SIM karticom kao i dva elektrošokera.

Osumnjičeni su, ovisno o vremenu postupanja prema njima, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Također su protiv pojedinih osumnjičenika podneseni i Optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

djelomob1.jpg