Srpanj 28, 2021 1804 Pixabay

Nijemci udarili skuterom u katamaran i pritom se teže ozljedili

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se oko 14,15 sati dogodila u Vodicama, teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani.

Do pomorske nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran na kojem su bili državljani R Austrije. Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica koji su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu.

Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje kao i da se nisu uvjerili da 29-godišnjak nema potvrdu o osposobljenosti za upravljanje, koje postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Fotografija je ilustrativna

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Srpanj 2021 11:56
djelomob1.jpg