Prosinac 20, 2021 904

Protekli tjedan u županiji 18 prometnih nesreća, policija sankcionirala ukupno 337 prekršaja

Protekli tjedan u županiji 18 prometnih nesreća, policija sankcionirala ukupno 337 prekršaja Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 13. do 19. prosinca 2021.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 18 prometnih nesreća, od kojih 6 sa 2 teže i 5 lakše ozlijeđenih osoba i 12 s materijalnom štetom. 

Od ukupnog broja, najveći broj prometnih nesreća se dogodio na području Šibenika i Vodica, njih 14, od kojih 4 sa i teže i 4 lakše ozlijeđene osobe i 10 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće od kojih 2 s 1 teže i 1 lakše ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom, a na području Drniša 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 16 kao i nepoštivanje prednosti prolaza – 2.

U proteklom tjednu utvrđeno je i sankcionirano ukupno 337 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (225), nekorištenje sigurnosnog pojasa (45), nepropisno uključivanje/isključivanje (39), upravljanje pod utjecajem alkohola (16), korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje (10) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 18 vozača i 5 vozila.

Rizk Casino Bonus

    Ovom prilikom izdvajamo situaciju od 18. prosinca u Kninu oko 1,55 sati kad je  zaustavljen 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Fiat šibenskih registarskih oznaka, a tom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,44 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan do otrježnjenja, a protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog. - priopćio je Šime Pavić, glasnogovornik policije ŠK županije

Između svih prekršaja prekoračenja brzine, izdvajamo ih četiri na autocesti A-1, svi dana 19. prosinca, kada su zatečeni i prekršajno kažnjeni vozači čija je brzina vožnje bila preko 200 km/h:
- u 13,22 sati 41-godišnjaku je zabilježena najveća brzina kretanja od 204 km/h, a upravljao je osobnim automobilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna,
- u 15,15 sati 60-godišnjaku je zabilježena najveća brzina kretanja od 202 km/h, a upravljao je osobnim automobilom Mercedes talijanskih registarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna,
- u 15,20 sati 46-godišnjaku je zabilježena najveća brzina kretanja od 212 km/h, a upravljao je osobnim automobilom BMW splitskih registarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna,
- u 15,26 sati 53-godišnjaku je zabilježena najveća brzina kretanja od 220 km/h, a upravljao je osobnim automobilom BMW makarskih registarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna.

Obzirom na statističke pokazatelje, policija poziva da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu, a ranije smo već i najavili da će do kraja godine biti pojačan nadzor i kontrola prometa na cestama. 
 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg