Siječanj 28, 2022 2292

Zaposlenik šibenskog zatvora nabavljao zatvorenicima kokain, hašiš i mobitele

Zaposlenik šibenskog zatvora nabavljao zatvorenicima kokain, hašiš i mobitele Google maps
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uskok je pokrenuo istrage protiv kuhara šibenskog zatvora RL (51), koji je na traženje zatvorenika NP (31) u zatvor unosio mobitele i drogu nabavljene preko zatvorenikove supruge i trojice ostalih osumnjičenika. - piše HRT

 

Ne otkrivajući identitete okrivljenika Uskok je izvijestio da se RL sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, NP. za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a njegovu 26-godišnju suprugu RP. i preostalu trojicu za pomaganje u tom nedjelu i omogućavanje trošenja droge.

Tužiteljstvo sumnja da je zatvorski kuhar, od svibnja do 22. kolovoza 2021., dogovorio sa zatvorenikom NP da mu za novčanu nagradu dostavlja u zatvor hašiš, kokain i mobitele koje su od nepoznatih osoba nabavljali zatvorenikova 26-godišnja supruga te 32-godišnjak, 36-godišnjak i 35-godišnjak.

Nakon što bi kuhar unio u zatvor mobitele i drogu, NP je, zajedno s drugim zatvorenicima koristio te mobitele, a dio droge je sam konzumirao, dok je dio droge dao drugim zatvorenicima, preciziralo je tužiteljstvo.

Uskok je izvijestio da je RL unosom mobitela i droge u šibenski zatvor zaradio najmanje 10.200 kuna, dok mediji pišu da je NP drogu i mobitele, unesene u najmanje devet navrata, preprodavao ostalim zatvorenicima.

Tužiteljstvo je nadodalo da je u kući 36-godišnjaka u Omišu pronađena automatska puška s pripadajućim streljivom i dva spremnika za streljivo, zbog čega je prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Uskok je Županijskom sudu u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika koji se od ranije nalaze u istražnom zatvoru rješenjem suca istrage šibenskog Županijskog suda.

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg