Siječanj 31, 2022 644

Tjedna analiza prometa: 11 prometnih nesreća i 242 prekršaja

Tjedna analiza prometa: 11 prometnih nesreća i 242 prekršaja Pixabay
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 24. do 30. siječnja 2022.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih 2 s 1 teže i 1 lakše ozlijeđenom osobom i 9 s materijalnom štetom. 

    
Od ukupnog broja, na području Šibenika i Vodica se dogodilo 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina dogodila se 1 prometna nesreća s 1 lakše ozlijeđenom osobom, a na području Drniša su se dogodile 4 prometne nesreće od kojih 1 s 1 taže ozlijeđenom osobom i 3 s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrdili smo da su uzroci neprilagođena brzina kretanja vozila – 1, nepoštivanje prednosti prolaza – 3, nepropisno kretanje po kolniku – 1 te ostalo – 6.

U proteklom tjednu utvrđena su i sankcionirana ukupno 242 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (112), nekorištenje sigurnosnog pojasa (34), nepropisno uključivanje/isključivanje (15), upravljanje pod utjecajem alkohola (17), a ujedno je iz prometa isključeno 17 vozača i 8 vozila.

Rizk Casino Bonus

Ovom prilikom ističemo kako je 27. siječnja u Kninu zaustavljen 54-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,61 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan do otrježnjenja, a protiv njega će biti podnesen Optužni prijedlog.

Također je 30. siječnja u 16,04 sati na magistralnoj cesti D-8, nedaleko Pirovca, 32-godišnjaku zabilježena najveća brzina kretanja od 171 km/h, a upravljao je osobnim automobilom BMW zadarskih registarskih oznaka. Vozaču je izdan Obvezni prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna. 

- Obzirom na statističke pokazatelje tijekom 2021.g. gdje smo evidentirali povećan broj prometnih nesreća, smrtno stradalih i teže ozlijeđenih osoba, upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, da ne voze nepropisnom brzinom kao i bez sigurnosnog pojasa, zatim ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje niti voze pod utjecajem alkohola, kao i da ne upravljaju tehnički neispravnim vozilima jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu. - poručuju iz policije
 

Vaša reakcija na članak
djelomob1.jpg