Srpanj 01, 2022 2384

Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je preminulo 11-godišnje dijete

Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je preminulo 11-godišnje dijete Unsplash
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 4. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 36-godišnjak 11. listopada 2021. oko 13:30 sati u Bilicama, upravljajući teretnim vozilom šibenskih registarskih oznaka, iz smjera Šibenika prema Tromilji, postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, svjestan da time može izazvati prometnu nesreću i pristajući na to.

Osnovano se sumnja da je tijekom vožnje koristio mobitel i zauzet time nije pratio situaciju u prometu, kao i da brzinu vožnje nije smanjio vodeći računa da se približava obilježenom pješačkom prijelazu, pa nije uopće uočio djecu koja su prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Osnovano se sumnja da je prednjim desnim dijelom vozila udario u 11-godišnje dijete i odbacio ga na kolnik, pri čemu je dijete zadobilo teške ozljede glave i preminulo na mjestu nesreće.

djelomob1.jpg