Srpanj 13, 2022 7051

Nije dobro: Vjetar rasplamsao požar koji se širi prema Zatonu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

NOVO Priopćenje HVZ

Na požaru kod Zatona trenutno je angažirano oko 150 vatrogasaca. Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u pripravnost su stavljeni vatrogasci iz Primorsko-goranske i Karlovačke županije, a upućeno je i 25 vojnika na čuvanje požarišta u Raslini kao i pripadnici Ličko-senjske županije s vozilila i opremom.
Požar je zahvatio dio kuća i vozila, a puše jaka tramuntana koja otežava gašenje. Vatrogasci i zračne snage nastavljaju braniti objekte.

STARIJE:

Veliki požar u zaleđu Vodica širi se prema Zatona a jak sjeverozapadnjak otežava gašenje vatrogascima na terenu. Njima su u pomoć pristigle zračne snage, ali za sada ne uspijevaju smiriti situaciju. Prema prvim informacija sa terena osim maslinika stradali su i neki stambeni objekti.

Evo i priopćenje HVZ

U Zatonu u Šibensko-kninskoj županiji požar je došao do kuća koje su sve obranjene, ali im i dalje prijeti ugroza. Vatrogasci rade na sprječavanju širenja požara kojeg razbuktava jak vjetar, a uz domicilne snage u ispomoć su poslane i dodatne snage iz Splitsko-dalmatinske županije: 20 vatrogasaca i 7 vozila te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split. Iz zraka djeluje i jedan Canadair.
- Vatrogasne snage su na terenu i rade na sprječavanju širenja požara te su sve kuće obranjene – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Srpanj 2022 18:47
djelomob1.jpg