Srpanj 19, 2022 3230

U tijeku uhićenja zbog trgovanja prstacima

U tijeku uhićenja zbog trgovanja prstacima Ilustracija / Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uskok i policija izvijestili su da su u na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije u tijeku uhićenja i "provođenje hitnih dokaznih radnji" nad više hrvatskih i talijanskih državljana zbog, kako se doznaje, trgovanja zaštićenim morskim vrstama. Neslužbeno, spominje se trgovanje prstacima.

- Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja, stoji u priopćenju Uskoka.

Ravnateljstvo policije dodaje da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu Uskoku i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega će priopćiti detalje. U Uskoku ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno izvijestiti javnost.

Neslužbeno, radi se o trgovini zaštićenim morskim vrstama. Također se spominje i krijumčarenje prstaca.

Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana policija je uhitila dvojicu Talijana u čijem je teretnom vozilo pronađeno peko 1800 kilograma zaštićenih trpova. Za to kazneno djelo kazna je do dvije godine zatvora.

Izvor: HRT

djelomob1.jpg