Svibanj 22, 2023 360

29-godišnjak iz Biskupije kažnjen zbog vrijeđanja nacionalnih osjećaja putem interneta

29-godišnjak iz Biskupije kažnjen zbog vrijeđanja nacionalnih osjećaja putem interneta Ilustracija / PU ŠK
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na policijskoj postaji u Kninu završeno je kriminalističko istraživanje protiv 29-godišnjaka osumnjičenog za počinjenje prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema pravnom zakoniku Republike Hrvatske, osumnjičenik je suočen s optužbama za djela koja narušavaju nacionalne osjećaje građana.

Tijekom istrage, koja je trajala od 2022. do svibnja 2023. godine, utvrđeno je da je osumnjičeni, stanovnik Biskupije, putem internetske komunikacijske aplikacije širio sadržaje koji su uvredljivi za nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske. U svojim objavama, 29-godišnjak je koristio fotografije i glazbene sadržaje s namjerom poticanja mržnje, čime je počinio navedeni prekršaj.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je, uz optužni prijedlog, priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. Sudskim Rješenjem mu je određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana za njegove postupke.

Ovaj slučaj služi kao opomena svim građanima o važnosti poštivanja nacionalnih osjećaja i zakona Republike Hrvatske, posebno u digitalnom svijetu gdje je lako pristupiti velikom broju ljudi. Zakon jasno propisuje da svaki oblik mržnje i diskriminacije neće biti toleriran.

djelomob1.jpg