Rujan 07, 2023 1188

Policija razotkrila mrežu ilegalne trgovine duhanom

Policija razotkrila mrežu ilegalne trgovine duhanom FOTO: PU šibensko-kninska
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Službenici Službe kriminalističke policije dovršili su istraživanje nad dvije osumnjičene žene, 48-godišnjakinjom iz Virovitice i 30-godišnjakinjom iz Primoštena, zbog sumnje u počinjenje nedozvoljene trgovine rezanim duhanom.

Prema utvrđenim činjenicama, sumnja se da su navedene žene u razdoblju između svibnja 2021. i srpnja 2023. prodavale domaći rezani duhan. Cijena po kilogramu iznosila je 200 kuna do kraja 2022. godine, a od početka 2023. godine, cijena se promijenila na 30 eura.

U sklopu ove nedozvoljene trgovine, 48-godišnjakinja je slala pakete rezanog duhana putem dostavnih službi. Prodaja duhana na ovaj način je zakonom zabranjena. S druge strane, 30-godišnjakinja iz Primoštena je bila zadužena za preuzimanje paketa te daljnju prodaju rezanog duhana višem broju osoba. Sav prihod od prodaje uplaćivan je na račun starije osumnjičene.

U sklopu policijskog izvida, oduzeto je čak 1385 grama rezanog duhana. Utvrđeno je da su osumnjičene počinile čak 22 kaznena djela nedozvoljene trgovine.

Na temelju svih prikupljenih dokaza, podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku protiv obiju osumnjičenih žena.

djelomob1.jpg