Listopad 18, 2023 1219

19-godišnjak osumnjičen za organizaciju prostitucije: Uhićen i smješten u istražni zatvor

19-godišnjak osumnjičen za organizaciju prostitucije: Uhićen i smješten u istražni zatvor Image by efes from Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 17. listopada priveden 19-godišnji državljanin Republike Hrvatske (rođen 2004.) zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prostitucije prema članku 157. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji sumnja da je mladić u periodu od 3. do 13. rujna 2023., u suradnji s 23-godišnjakinjom, organizirao prostituciju dviju državljanki Brazila na području Republike Hrvatske. Njihova svrha bila je stjecanje materijalne dobiti putem podvođenja, gdje su klijentima naplaćivali za seksualne usluge, a zatim zadržavali dio zarade.

Osumnjičeni dvojac objavio je oglas na internetskoj stranici uz fotografije oštećenica i cijene usluga. Klijenti su se javljali na broj telefona koji je bio naveden u oglasu, a 19-godišnjak je potom dogovarao sastanke s njima. Na opisani način, osumnjičeni su nezakonito zaradili 582 eura.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage da se protiv osumnjičenog 19-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.